Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Graag een genuanceerd onderwijsdebat

Het onderwijsdebat is de laatste jaren erg van toon veranderd. Het onderwijs zelf wordt stevig op de korrel genomen. Met enige weemoed wordt er gesproken over het ‘ooit zo roemrijke Vlaamse onderwijs’. Hierbij wordt gezwaaid met dalende scores in onder andere de PISA-ranking (leesvaardigheid, wiskunde en wetenschappen) en de TIMSS-peiling (wiskunde en wetenschappen). Ook het rapport Brinckman dat eind 2021 werd gepresenteerd, ging uit van een crisis in het onderwijs.

Lees verder

Protest boerenorganisaties tegen ontruiming sloppenwijk migrant-landarbeiders Spanje

Belgische en Europese boerenorganisaties en klimaatbewegingen klagen de beslissing aan van de Spaanse overheid om krottenwijken van migranten-landarbeiders af te breken, zonder enige minimale huisvesting ter vervanging te voorzien. Het resultaat van deze uitbuiting belandt in onze biogroentenrekken. Op donderdag 26 januari bieden zij de Spaanse ambassadeur te Brussel hun eerlijk voedsel aan om hun klacht uit te drukken.

Lees verder

Ethisch onverantwoord: een antwoord op het antwoord op het antwoord op Maarten Boudry

Maarten Boudry zei iets over ongelijkheid. Ik schreef een antwoord. Hij las het en antwoordde daarop. Uit respect voor die moeite bij deze mijn antwoord op dat antwoord op mijn antwoord.

Lees verder

Bolsonaro onder vuur wegens "genocide" op Yanomami-volk

In Brazilië komt de vorige regering onder vuur te liggen nadat Brazilië de noodtoestand heeft uitgeroepen voor het Yanomami-volk in het Amazonewoud. Door de opmars van de illegale mijnindustrie - oogluikend toegestaan onder het bewind van Bolsonaro - zou de inheemse stam lijden onder extreme ondervoeding en besmettelijke ziekten.

Lees verder

Taalvaardigheid: ouders straffen werkt contraproductief

Een steekproef bij een 400-tal kleuterscholen toont aan dat 14 procent van de kinderen in de derde kleuterklas onvoldoende scoort op Nederlands. Vooral in grootsteden en in scholen met veel kinderen met een andere thuistaal scoren kinderen minder goed.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Appartementenbouw als publieke zaak 

We kennen allemaal meerdere werven in onze omgeving waar bouwvakkers, achter met reclame voor de projectontwikkelaar bespande bouwhekken, in weer en wind bezig zijn met het optrekken van appartementen. Weer een lapje grond dat wordt bezet met fantasieloze appartementen, met één, twee of drie slaapkamers – zo u wenst – om dan te worden verkocht aan gepeperde prijzen. ‘Marktconform’ zegt men dan, maar wie kan dat eigenlijk betalen, zo’n nieuwbouwappartement? De doelgroep is steeds opnieuw dezelfde. Diversiteit nul. 

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium