Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Wouter Beke wenst werkingsmiddelen van Zelfmoordlijn te verminderen met 1,3%

Zelfmoordlijn 1813 was een initiatief van gewezen Vlaams minister van Volksgezondheid, Welzijn en Gezin, Jo Vandeurzen, en kaderde in het Vlaams Actieplan Suïcidepreventie. Het doel van het plan was om het aantal zelfdodingen in Vlaanderen in 2020 met 20% te laten dalen ten opzichte van het jaar 2000. Die doelstellingen worden echter totaal niet gehaald en toch wil Beke snijden in de werkingsmiddelen. Starten we 'De Koudste Week'?

Lees verder

Cultuur en middenveld laten donderdag stem horen tegen geplande besparingen van Vlaamse regering

Komende donderdag 19 december komt het Vlaams parlement samen om de begroting 2020-2024 te bespreken en te stemmen over de...

Lees verder

Treuren om Charlie Magazine

Eind oktober maakte Charlie Magazine bekend dat het na vijf jaar en 10 nummers voor hen ophoudt. Het trouwe en enthousiaste publiek was er. Maar de financiële steun van privé-investeerders en overheid bleven achter. Vandaag stoppen ze officieel. En vanaf 1 januari komen er online ook geen nieuwe bijdragen meer bij. Maar de paywall is weggehaald, dus alle tot nu toe geschreven artikels zijn vanaf nu voor iedereen vrij toegankelijk. Lezeres Joke schreef toen het nieuws bekend werd waarom het een verlies is dat Charlie verdwijnt.

Lees verder

'Sardines' protesteren nu ook in Rome

Afgelopen zondag zijn tienduizenden ‘Sardines’ op straat gekomen in Rome. De ‘Sardines’ is een burgerprotestbeweging die het extreemrechtse gedachtegoed van Matteo Salvini aanklaagt. Salvini is de leider van het uiterst rechtse Lega. StampMediareporter Nel Berens was in Rome en maakte onderstaande beelden.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Minder autowegen meer tramwegen

De actiegroep Openbaar Vervoer Nu is tegen de verbreding van de E313 en E314. “Meer wegen leidt tot meer verkeer”, zegt de actiegroep. Openbaar Vervoer Nu wilt dat er net meer wordt geïnvesteerd in het openbaar vervoer.

Lees verder

“We moeten lokale ondernemingen steunen, maar in Jemen is er gewoon niets meer”

Bijna 60 miljoen kinderen in crisis- en ontwikkelingslanden hebben dringend humanitaire hulp nodig. Kinderorganisatie Unicef lanceerde daarom onlangs haar grootste oproep ooit. Er is geld nodig voor voedsel, drinkbaar water, gezondheidszorg en onderwijs. Maar massaal voedsel en kledij voorzien kan nefast zijn voor de lokale economie.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium