Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Riet Dhont: "Voor ons is dat iets vanzelfsprekend, maar de mensen op straat vragen om proper ondergoed"

In Brussel slapen 2.000 mensen in de kou, onder wie zelfs jongeren en kinderen. Al meer dan een jaar komt ons land zijn verplichting niet na om de mensen die in ons land om internationale bescherming vragen, onderdak te bieden. Als tegengif voor de politieke onwil van onze regeringsleiders om deze opvangcrisis onmiddellijk aan te pakken, stelt vzw Vriendschap Zonder Grenzen vanaf zaterdag 18 december hygiënepakketten samen in de Begijnhofkerk in Brussel. Een warme oproep aan jullie, beste lezers.

Lees verder

Britse regering zet industriebazen aan tot boycot sociale onderhandelingen

Dat de Britse regering een antisociale agenda heeft zal niemand verbazen.Terwijl de winterkou hard toeslaat weigert de regering rechtstreeks te onderhandelen met de vakbonden en zet ze de werkgevers aan om niet in te gaan op de sociale voorstellen van de vakbonden om de lonen aan te passen aan de levensduurte. Die zien geen andere uitweg dan staken. De regering heeft ondertussen de bovengrens voor bonussen en dividenden van de privé-gezondheidsinstellingen en privé-treinmaatschappijen afgeschaft.

Lees verder

Staatsveiligheid, een 'noodzakelijk kwaad' of gewoon een 'kwaad'?

KUL-onderzoekers publiceerden over de Staatsveiligheid een rapport dat te weinig aandacht krijgt. Beantwoordt de huidige Staatsveiligheid aan de noodzaak van een veiligheidsdienst die elk land heeft? Uit de praktijk blijkt dat deze diensten in België en wereldwijd dikwijls onfraaie dingen doen. Ten bate van wie? Wie controleert de controleurs? Belgische moslims ondervinden het aan de lijve, met ernstige gevolgen.

Lees verder

#UitgePerst: een dubbele klap voor het nieuws

  Wat een tijd beleven we toch … Van de klimaatwende tot een oorlog aan onze achterdeur, van oprukkende virussen...

Lees verder

Loonindexering, niet zo Belgisch als het lijkt

'Automatische loonindexering bestaat alleen in België', horen we vaak. Maar dat klopt niet. In vele andere, Europese landen bestaan er ook systemen van indexeringen. Zo uniek is België dan toch niet.

Lees verder

Chaos in Peru: wat is er precies aan de hand?

In Peru heerst politieke chaos. De president werd afgezet en gevangen genomen. Daartegen komen heel wat mensen op straat. Het protest deint uit. Welke krachten spelen op de achtergrond en hoe moet het nu verder? Tekst en uitleg door Soetkin Van Muylem

Lees verder

Alternatief leesvoer, niet relevant voor de grote media: diplomatie in gevaar, treinstakingen GB, verzet Peru

Deze week een selectie van nieuws, niet belangrijk genoeg voor onze media. De VS scheppen gevaarlijk precedent met schending van het Verdrag van Wenen over Diplomatiek Verkeer. Britse privé-treinbazen keren zich miljoenen pond bonussen uit terwijl ze weigeren te onderhandelen over looneisen van onderbetaald personeel. Volksverzet tegen door de VS gesteunde staatsgreep in Peru deint uit en een boeiend gesprek met Vijay Prashad.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Milieubeweging eist landbouwplan dat rekening houdt met natuur en klimaat

Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu eisen een Vlaams landbouwplan dat terdege rekening houdt met natuur, milieu en klimaat. De Vlaamse regering kan vrijdag niet beslissen op basis van een juridisch onvolledig en niet onderbouwd dossier.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium