Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

"Om de schoolrekening te kunnen betalen, eten we twee dagen niet warm."

“Armoede heeft mij gesloopt”, zegt een moeder tegen het einde van ons gesprek. “Dat valt mij nu op, door er over te praten. Het zit altijd in mijn hoofd, telkens uitkijken of er iets met korting of tweedehands te koop is. Het weegt.” Vzw Recht-Op heeft ons uitgenodigd in een klein lokaaltje in de Antwerpse wijk Kiel. We willen de mensen in armoede zelf leren kennen, hun ervaringen, teleurstellingen en overwinningen die ze als ouders van schoolgaande kinderen ervaren.

Lees verder

Jeremy Corbyn na uitsluiting door opvolger Keir Starmer: "Ik ben niet van plan te stoppen"

Op 28 maart liet partijvoorzitter van Labour Keir Starmer een motie stemmen in het nationale partijbestuur om zijn voorganger als voorzitter Jeremy Corbyn uit te sluiten van deelname aan de komende parlementsverkiezingen (normaal voorzien in januari 2025). Jeremy Corbyn werd sinds 1983 tienmaal herkozen in zijn Londens kiesdistrict Islington North. Zijn antwoord is kort en krachtig: "Ik ben niet van plan te stoppen".

Lees verder

Mensenrechten en de VS: de pot verwijt de ketel

De regering van de VS stelt met veel ijver mensenrechtenrapporten op over andere landen en veroordeelt die landen graag. Maar ze blijft wel opvallend stil als het over het eigen land gaat. Daarom heeft de bekende columnist David Brooks enkele elementen opgesomd die in zo’n rapport over de VS zouden moeten staan.

Lees verder

Tegendraads kijkvoer over Douma, West-Azië, Britse wapens voor Saoedi-Arabië en bezoek Poetin aan Jinping

Deze week in 'Tegendraads Leesvoer' vier video's met VS-topjournalisten Aaron Maté en Ben Norton, met stand-up en politiek commentator Katie Halper en een documentaire van Declassified UK over het grootste Britse wapenbedrijf BAE Systems en zijn deals met Saoedi-Arabië voor de oorlog tegen de bevolking van Jemen. Topkwaliteit van de 'not-the-mainstream media'.

Lees verder

Argentijnse volkswoede om inflatie keert zich tegen politici

De Argentijnse economie is tot een stilstand gekomen. De aanhoudende inflatie, nochtans geen onbekend gegeven voor de Argentijnse samenleving, leidt tot veel armoede en volkswoede. Ook politici moeten dat bekopen.

Lees verder

#15: Delhaize: Iedereen in de aanbieding?!

De groep “Ahold Delhaize” kondigde enkele weken geleden aan dat het al zijn supermarkten in eigen beheer, verkoopt aan zelfstandige uitbaters. Zo zien 9.000 mensen zich dus ineens van ‘baas’ veranderen. Maar in zelfstandige winkels gelden lagere lonen en zwaardere regels. Dit tot groot ongenoegen van de werknemers zelf, met wekenlange stakingen tot gevolg. In gesprek met Matthias Somers van denktank Minerva bekijkt Tjhoi hoe de sociale onrust ook in andere sectoren groeit en hoe winstmaximalisatie de overhand lijkt te nemen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Open brief aan ENGIE-Electrabel

Beste Thierry, Ik wil u complimenteren met uw bedachtzame houding.  Het is uitermate verstandig om nog geen nucleaire brandstof aan te kopen voor de verlenging van de 2 kerncentrales Doel 4 en Tihange 3. De...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium