Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Met de New Deal van Vandenbroucke zullen patiënten ook de komende jaren blijven wachten 

“Wie zorg nodig heeft, zal moeten leren wachten.” De voorpagina van De Standaard (9 augustus) had het voordeel van de duidelijkheid. De FOD Volksgezondheid, het RIZIV, Zorgnet-Icuro, de spoeddiensten ... allemaal bevestigen ze dat de zorg niet meer kan volgen. Iedereen die beroep moet doen op onze gezondheidszorg ervaart het in de praktijk. Dermatologen, tandartsen, psychiaters ... het is wachten, wachten en nog eens wachten. Of er is een patiëntenstop, en je botst resoluut op een neen.

Lees verder

Heropstanding BRICS: economische reuzen nemen het op tegen het Westen

De NAVO-lidstaten mogen dan wel beweren dat de Russische invasie in Oekraïne de overmacht van het westen heeft bevestigd en verstevigd. Wie wat verder kijkt dan de mainstream media hier ziet iets heel anders. Meer en meer landen willen af van het door de dollar gedomineerde wereldsysteem. De BRICS-landen streven naar uitbreiding.

Lees verder

Afghaanse vluchtelingen tussen hamer en aambeeld, een jaar na talibanovername

Een nieuw rapport van 11.11.11 en het Nederlandse onderzoeksplatform Upinion schetst een alarmerend beeld van de situatie van Afghaanse vluchtelingen in Turkije. De stemming in het land ten aanzien van hun aanwezigheid wordt steeds grimmiger. Tegelijkertijd kunnen ze niet terug naar Afghanistan waar zich een ongeziene humanitaire ramp voltrekt. Eén jaar na de machtsovername van de taliban vraagt 11.11.11 specifieke maatregelen om Afghanen op de vlucht beter te beschermen.

Lees verder

Signalen rond mensenrechten staan op rood in Filipijnen

In de Filipijnen werd voormalig vicepresidentskandidaat Walden Bello op maandag 8 augustus gearresteerd. Een maand nadat de nieuwe president en vicepresident de eed aflegden, lijkt het land verder af te glijden naar autoritair bestuur en inperking van de ruimte voor een kritisch middenveld. Bello werd intussen op borgtocht vrijgelaten. Wat is er aan de hand?

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Solidariteitsactie Gaza woensdag 10 augustus om 15u in Brussel

Een solidariteitsactie met het Palestijnse volk na de recente bombardementen op de Gazastrook vond plaats deze woensdag 10 augustus van 16u tot 17u30, voor het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken, Karmelietenstraat 15, Brussel.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium