Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Vrijspraak Braziliaans Gerechtshof opent weg voor politieke terugkeer Lula

De vrijspraak van voormalig president Ignacio Lula da Silva door het Braziliaans Gerechtshof bevestigt wat zijn medestanders altijd gesteld hebben: zijn proces had als enige bedoeling deelname aan de presidentsverkiezingen te verhinderen. Zonder dit proces was Jair Bolsonaro nooit president geworden in januari 2019.

Lees verder

Wie haat zaait, zal haat oogsten: media en politici zijn medeplichtig aan LGBT+-haat

“42-jarige man vermoord in Beveren, slachtoffer van homohaat” luiden de krantenkoppen. Na het nieuws over de moord in Beveren op een homoseksuele man volgt er terecht heel wat commotie. De 42-jarige David werd misleid door een nep-profiel via een dating-app waarna hij door drie jongeren toegetakeld en voor dood achtergelaten werd. Politici en kranten springen er gretig op in: ‘Waanzin’ klinkt het. Toch is er iets in deze reactie dat wringt. De verontwaardiging, die in feite volledig terecht is, voelt aan als een doekje voor het bloeden.

Lees verder

De coronacrisis duurt al veel te lang. Een opmerkelijk Duits voorstel om er snel van af te geraken

Terwijl landen in Oost-Azië al maanden een normaal leven leiden, blijven wij in onze streken worstelen met een derde of vierde golf en dreigen we nog voor een lange periode te moeten leven met allerhande beperkingen en (semi-) lockdowns, met alle gevolgen voor het mentaal welzijn en de economie. Richard Horton, hoofdredacteur van The Lancet, roept de politici op om zich open te stellen voor nieuwe ideeën om de pandemie snel onder controle te krijgen.

Lees verder

Niet zozeer het virus, maar vooral armoede doet sekswerkers naar adem happen

Boysproject, een sociale organisatie voor mannelijke en transgender sekswerkers, roept op om de situatie van sekswerkers structureel te verbeteren. "Zoals bij zovele sociale problemen die al voor corona aanwezig waren, zijn ook de problemen van sekswerkers door het virus enkel uitvergroot en duidelijker aan de oppervlakte gekomen. Al jaren pleiten sekswerkers en hun organisaties voor een decriminalisering, een statuut en sociale bescherming voor alle sekswerkers."

Lees verder

Al 6.000+ handtekeningen na één dag wijzen op falend beleid tegen gaybashing

Wel Jong Niet Hetero lanceerde op maandag 7 maart een petitie om het falende beleid tegen gaybashing aan te duiden. De petitie kwam er na de moord op David P. afgelopen weekend in Beveren. Na een halve dag staat de teller al op meer dan 6.000 handtekeningen.

Lees verder

De zaak Malika el Aroud in De Afspraak: Shame on you, Sammy Mahdi!

  Al u de kans hebt moet u zeker De Afspraak op Canvas van dinsdag 2 maart (her)bekijken[1]. Tenminste als...

Lees verder

Holebi in België: een overzicht

Inleiding: samenvatting van holebipioniers Na de start van de emancipatorische homobeweging in Duitsland (1897) en Nederland (1911) was het in...

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Toename geweld op vrouwen met een beperking sinds COVID-19

Geweld tegen vrouwen en meisjes met een beperking is een wereldwijd probleem: vrouwen met een beperking lopen een groter risico slachtoffer te worden van geweld dan vrouwen zonder beperking of mannen met een beperking. Bovendien heeft de COVID-19-pandemie geleid tot een toename van huiselijk geweld. Aangezien het aantal vrouwen met een beperking die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld reeds hoger ligt, kan redelijkerwijs worden aangenomen dat hun mishandeling ook is toegenomen.[1] Handicap International wil hier de aandacht op vestigen ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag op 8 maart.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium