Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Frank Barat: "We moeten de media terug voor ons opeisen"

Voor onafhankelijk journalist/activist Frank Barat gaat echte journalistiek over het uitdagen van de mainstream versie, over het vinden van alternatieven voor de mainstream media (of eerder met hun echte naam 'de mediabedrijven').

Lees verder

De grote drooglegging?

Geachte Mevrouw de Schepen, beste Nabilla, het uitgommen van de stedelijke projectsubsidies voor kunst en cultuur voor de komende drie jaar is een nefast gebaar. De fijnmazige Antwerpse kunstsector trilt nog na van de pandemie-effecten en is nog steeds kwetsbaar. Door deze beslissing dreigt de kunstscène opnieuw midscheeps geraakt te worden.

Lees verder

CD&V, Vooruit, Groen en PVDA eisen klare wijn van N-VA over samenwerking met Vlaams Belang

De politieke partijen CD&V, Vooruit, Groen en PVDA herbevestigen het cordon sanitaire tegen het Vlaams Belang. Ze verharden zelfs hun standpunt: vandaag zouden ze de meerderheden met N-VA opzeggen als die partij ook maar ergens met het extreemrechtse Vlaams Belang in zee gaat.

Lees verder

Israël is niet langer de lieveling van de VS en de NAVO

Volgens As`ad AbuKhalil verliest Israël zijn centrale positie in de strategische overwegingen van de VS en de NAVO. Daardoor zal de apartheidsstaat almaar meer moeten steunen op nieuwe bondgenootschappen, onder andere met de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië.

Lees verder

Het drama achter de besmeurde zonnebloemen

Kobe De Peuter is beeldend kunstenaar en zag in mijn circuit, online tenminste toch, veel verontwaardiging omtrent een recent gebeuren: 2 jongeren die een blik tomatensoep op het met glas beschermde schilderij Zonnebloemen van Van Gogh gegooid hebben. De jongeren worden blind en misplaatst fanatisme verweten, hier en daar gaan er zelfs vergelijkingen op met ISIS. Bij deze hoopt hij dat beeld ietwat te nuanceren.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Grootouders gaan Trappen voor het Klimaat 

Van 18 tot 23 oktober fietsen 30 Grootouders voor het Klimaat door Vlaanderen en Waals Brabant richting Brussel. Ze gaan Trappen voor het Klimaat . 

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium