Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

16 maart 2003: 20 jaar geleden werd Rachel Corrie vermoord door de bezetters van Palestina

Het is op 16 maart 2023 20 jaar geleden dat de dan 23-jarige Amerikaanse vredesactiviste Rachel Corrie moedwillig werd verpletterd door een gepantserde bulldozer van het Israëlisch bezettingsleger in Gaza.

Lees verder

Zit Delhaizepersoneel safe met zelfde loon en arbeidsvoorwaarden? Neen

Zelfs als het Delhaizepersoneel loon en arbeidsvoorwaarden behoudt, en dat is nog maar zeer de vraag, komen ze terecht in een onzekere, ‘ziekmakende’ werkomgeving.

Lees verder

Wij betalen, wij bepalen: de cultuurvisie van de Antwerpse schepen

In Antwerpen besliste het stadsbestuur om vier klassieke schilderijen uit de negentiende eeuw opnieuw op te hangen in de trappenhal van de Arenbergschouwburg. Daarvoor moesten enkele foto’s van de beroemde fotograaf Mous Lamrabat het ontgelden. Sinds november vorig jaar hingen daar namelijk vier hedendaagse foto’s van verschillende mensen in al hun diversiteit.

Lees verder

De aardbeving legt de oplossingen voor problematische Turkse stedenbouw bloot

Steden hebben hun eigen identiteit. Wie al eens op reis geweest is naar Turkije, zal het misschien opgevallen zijn dat de constructies in drukke plaatsen problematisch zijn.

Lees verder

Koude Oorlogskoorts, een genuanceerd boek over Stalin? In 2023? Hoe durf je…

Charles Ducal schreef met 'Koude Oorlogsbuit Totalitarisme - over Stalin, archieven en Hannah Arendt' een genuanceerd boek over Stalin, én over Hannah Arendt. Terwijl Rusland Oekraïne belegert en de Holodomor als een door Stalin gewilde genocide wordt gebrandmerkt, dit boek? Een gewaagde gok? Wel, lees het en oordeel dan.

Lees verder

Racisme ten aanzien van personen met een Aziatische origine is niet ontstaan met COVID

Naar aanleiding van de internationale dag tegen racisme en discriminatie, strijden we voor verdraagzaamheid en tegen de bestrijding van racisme en discriminatie, ook van zij die minder zichtbaar zijn in onze samenleving.

Lees verder

De acht fundamentele tegenstellingen van de imperialistische orde

Vandaag gaan we een kwalitatief nieuwe fase in van de wereldgeschiedenis. Na de grote financiële crisis van 2008 hebben zich belangrijke mondiale veranderingen voorgedaan. In deze fase springen acht fundamentele tegenstellingen in het oog. Met deze uitdagende tekst willen de auteurs uit het Zuiden de ideeënstrijd wereldwijd stimuleren. Doe je mee?

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

De liberale rechtsstaat als bescherming van de burgers: mythe of realiteit?

Hoe achter een schijn van vrijheid, gelijkheid en rechtszekerheid er in werkelijkheid macht, willekeur en onderdrukking schuil gaan.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium