Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Open brief van UGent-personeel en -studenten over de regularisatie van mensen zonder papieren

Als medewerkers, onderzoekers en docenten van de Universiteit Gent willen wij onze diepe bezorgdheid uitdrukken voor de 475 Mensen Zonder Papieren die sinds 23 mei in hongerstaking zijn in de gebouwen van onze collega’s op de VUB en ULB en in de Brussels Begijnhofkerk. Met deze open brief willen wij de federale regering vragen om te luisteren naar hun eisen en werk te maken van een duidelijk, rechtvaardig beleid.

Lees verder

De 'war on woke': het tegenoffensief van rechts na BLM

Met iedere nieuwe rel rond 'wokeness' schrijven de heersende klassen hun versie van de geschiedenis neer – of pogen ze dat te doen. Wat zij willen dat vergeten wordt, is de blijvende aanleiding voor het strijden, namelijk het structurele geweld waarmee het raciale kapitalisme zichzelf noodgedwongen in stand houdt.

Lees verder

"Een mens zonder papieren is zoals een vogel zonder vleugels"

  Een guitige twinkeling in de ogen en een hartelijke glimlach. Het is het eerste wat opvalt wanneer we in...

Lees verder

Édouard Louis combineert opnieuw sociaal engagement met hoogstaande literatuur

Amper 28 jaar oud is de Franse auteur Édouard Louis aan zijn vierde roman toe. 'Strijd en metamorfose van een vrouw' gaat over zijn moeder en is net als 'Ze hebben mijn vader vermoord' eerder een korte novelle. Hoewel apart leesbaar komen beide boeken nog meer tot hun recht als je ze allebei leest. Dat gaat heel vlot, want deze auteur is een getalenteerde verteller die zijn gave perfect met sociaal engagement weet te combineren.

Lees verder

'België hervestigde 176 vluchtelingen in 2020 en moet dit verdrievoudigen'

11.11.11, Caritas International en Vluchtelingenwerk Vlaanderen roepen de Belgische regering op om een versnelling hoger te schakelen in de hervestiging van vluchtelingen. In een nieuw rapport berekenden de organisaties wat voor België een eerlijk aandeel is in verhouding met de internationale noden. Ze concluderen dat België tot drie keer meer inspanningen zou moeten leveren. ‘Die inspanning is hoognodig na een verloren jaar op vlak van hervestiging door de coronacrisis,’ volgens de drie organisaties.

Lees verder

Extreem weer doodt vijf miljoen mensen per jaar

Extreme koude en hitte doden jaarlijks vijf miljoen mensen, blijkt uit nieuw onderzoek. Koude eiste de voorbije twintig jaar het meeste slachtoffers, maar door de klimaatverandering is het aantal hittedoden in opmars.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Aanbevelingen aan media voor correcte berichtgeving over islam

Media en islam Uit tientallen studies blijkt dat de wijze waarop moslims in de westerse media aan bod komen overwegend negatief is en vol met stereotypen. In een studie uit 2019 heeft de Spaanse ‘Observatoria...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium