Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Sociaal overleg blijft overeind: belangrijk voor de relance

Maarten Hermans is arbeidssocioloog, verbonden aan het Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving (HIVA-KU Leuven) en kernlid van Denktank Minerva.

Lees verder

Eleanor Marx - Een leven, niet zomaar een 'biografie'

De biografie 'Eleanor Marx – Een leven' van Brits historica Rachel Holmes is een kanjer, niet omwille van zijn 519 pagina’s (zonder voetnoten en index) maar omwille van zijn inhoud. Dit boek lees je in één ruk uit. Eerherstel voor een zeer onterecht vergeten oersterke historische persoonlijkheid, die een plaats verdient naast haar illustere vader Karl.

Lees verder

"De verpleegsters zullen op de barricaden klimmen": Apache.be sprak met Mike Davis

"Nieuwssite Apache.be brengt progressieve en advertentievrije onderzoeksjournalistiek." Sinds maart 2021 publiceert Apache.be tevens een papieren Magazine vier maal per jaar. Apache Magazine 2 (Lente 2021) brengt onderzoeksjournalistiek over onder andere de zandboeren van Vlaanderen en 'De Luikse vrienden van 't Fornuis', een Pools-Brussels stripverhaal, analyses en columns van Nadia Nsayi en Bert Moerman en een in memoriam van dichter Koenraad Goudeseune. Als staalkaart kan je hier dit interview lezen met Amerikaans historicus Mike Davis.

Lees verder

Keystone XL definitief begraven

De plannen voor de aanleg van de controversiële Keystone XL-pijpleiding tussen Canada en de Verenigde Staten zijn definitief opgeborgen. Na tegenkanting van de regering-Biden gooit het Canadese energiebedrijf TC Energy de handdoek in de ring.

Lees verder

G7: Extinction Rebellion confronteert stem van zij die het meest lijden onder ecologische crisis met onzichtbare lobbymacht

Vandaag organiseert Extinction Rebellion (XR) in de omgeving van de Europese wijk in Brussel verschillende Rebellion of One acties als onderdeel van een internationale golf van dergelijke acties. Op verschillende plaatsen zullen rebellen van XR in hun eentje de openbare ruimte verstoren. Zij zullen de onzichtbare macht van de zakenlobbies confronteren, die een grote invloed hebben op de beslissingen van de G7.

Lees verder

Waarom Nicaragua, Cuba en Venezuela het uitstekend doen in de strijd tegen COVID-19

Uitgerekend de drie landen van het Amerikaanse continent die door zware economische sancties van de VS worden getroffen doen het in de bestrijding van COVID-19 stukken beter dan de rest. Een zaak is zeker: de pandemie heeft de crisis blootgelegd van het neoliberaal en kapitalistisch model.

Lees verder

De schaduwzijde van Israëls vaccinatiesucces: een beeldverhaal over medische bezetting

Terwijl in Israël het openbare leven weer is opgestart, heeft het virus vrij spel in de door Israël bezette Palestijnse gebieden. “De differentiële toegang tot vaccinatie is moreel en juridisch onaanvaardbaar volgens het internationale recht dat is vastgelegd in de Conventies van Genève inzake de regulering van bezette gebieden”, volgens de VN-experten. De toestand in Palestina is emblematisch voor de oneerlijke toegang tot vaccins wereldwijd. Tekenaar Betül Sefika verwerkte de tekst van Johannes Decat tot een sprekend beeldverhaal.

Lees verder

Hoezo coronacrisis? Grootmachten pompen steeds meer geld in kernwapens

In 2020 gaven de negen kernmachten samen 72,6 miljard dollar uit aan nucleaire wapens - 1,4 miljard meer dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers van de Internationale Campagne voor de Afschaffing van Nucleaire wapens (ICAN).

Lees verder

Europa’s vuilste energiecentrale gaat dicht

De meest vervuilende elektriciteitscentrale in Europa, de enorme Belchatow-centrale in Polen, kondigt aan dat ze gaat sluiten. Dat is een belangrijke stap in de groene transitie van het land.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

‘Bewoners Zwijndrecht en Linkeroever eisen parlementaire onderzoekscommissie’

Grondrecht is een collectief van uiterst bezorgde en teleurgestelde burgers, die eisen dat er klaarheid komt over de effecten van de PFOS-vervuiling op hun leefomgeving, hun gezondheid en die van hun kinderen en kleinkinderen. Een...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium