Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Wat is het nut nog van subsidies?

Soms vraag ik me echt af: waarom doen we het eigenlijk nog? Als besparingen, willekeur en controle zo verstikkend worden, wat is het nut dan eigenlijk nog van subsidies krijgen.

Lees verder

Liefde kan ook pijn doen

'Ik wil gewoon dat het stopt.' 'Ik heb geen geld om van hem weg te gaan.' 'Ze vernedert me.' 'Ik...

Lees verder

NMBS en Infrabel echte verantwoordelijken voor de ramp van Buizingen

De rechtbank heeft de NMBS en Infrabel aangeduid als de échte verantwoordelijken voor de treinramp van Buizingen in 2010. “Onbegrijpelijk dat NMBS en Infrabel geen lessen hebben getrokken uit de veroordeling na de treinramp van Pécrot in 2001”, volgens de advocaat van de families van de slachtoffers.

Lees verder

Bouterse aan de galg … of Suriname?

De Belgische journalist Pieter Van Maele, jarenlang verslaggever in Suriname en mede-auteur van ‘Bouterse aan de macht’ noemde Bouterse ‘de man die onder de schaduw van zijn eigen verleden uit wil komen’. Na zijn veroordeling tot twintig jaar gevangenis - neen, niet tot de galg - weegt die schaduw zwaarder dan ooit op hem. Vraag is of hij er, ondanks zijn veroordeling, andermaal zal in slagen buiten schot te blijven. Zal hij opnieuw een wit konijn uit zijn hoed kunnen toveren om het eigen hachje te kunnen redden, ook als dat ten koste van een heel land zou kunnen zijn?

Lees verder

Oostende gaat privatiseren in thuis- en gezinszorg, want is 'geen kerntaak'

Oostende maakte bekend dat ze zullen privatiseren in de thuiszorg, gezinszorg en de maaltijden. Het excuus? ‘Geen kerntaak. Weg ermee!’ Onder het motto ‘slanke overheid’ pronkt het bestuur dat er geen belastingverhoging komt, maar ondertussen stapelen de hogere facturen zich op, staat de kwaliteit op de helling en het personeel in de kou.

Lees verder

Nieuwe studie bevestigt: aanval op Labour door media neemt toe terwijl positieve berichtgeving over Conservatieven doorgaat

Na een vorige studie heeft de Londense universiteit van Loughborough vastgesteld dat de negatieve vooringenomenheid van de Britse media tegen Labour en Jeremy Corbyn nog toeneemt, terwijl de positieve berichtgeving over de Conservatieven doorgaat.

Lees verder

NAVO intern verdeeld, maar niet 'hersendood'

Op 3 en 4 december komen de regeringsleiders van de NAVO-lidstaten samen voor een nieuwe top in Londen. Het moet een spektakel van eenheid worden. Dat is tenminste waar veel regeringsleiders en NAVO-functionarissen op hopen. Hoewel NAVO-Secretaris-Generaal Jens Stoltenberg tijdens een recente ontmoeting met de president van Letland verklaarde dat de fundamenten van de NAVO sterk zijn, is de verdeeldheid binnen het bondgenootschap zelden zo groot geweest.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Vlaams regeerakkoord brengt 5.000 jobs gezinszorg in gevaar

ACV Voeding en Diensten steunt de VuurWerk-week. Op dinsdag 3 december stellen we de dramatische besparingen van de Vlaamse regering in de zorgsector – en meer bepaald in de gezinszorg - aan de kaak.

Lees verder

Besparingen zetten cultuur, zorg, welzijn en middenveld klem: ACV Puls doet mee aan acties in kader van VuurWerk

De lijst met besparingen van de nieuwe Vlaamse regering is lang en het gebrek aan investeringen zo mogelijk nog groter. Verschillende initiatieven uit het middenveld komen onder druk te staan door de besparingen. In 2020...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium