Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Slachtoffers van mensenhandel Borealis gaan door tot ze krijgen waar ze recht op hebben

De 119 vergeten arbeiders die óók slachtoffer zijn van de mensenhandel door Borealis worden nog steeds niet geholpen. Zij hebben geen inkomen en dreigen uit huis gezet te worden. De 119 Turkse en Bengalese arbeiders doen toch onverminderd door tot ze krijgen waar ze recht op hebben: hun oranje kaart. Zo kunnen ze in België werk kunnen zoeken en geld kunnen verdienen om op te sturen naar hun families. Vandaag voerden ze actie op het Operaplein in Antwerpen: "We need help, don't forget us!

Lees verder

Omstreden internationale agenda De Standaard of hoe deze krant 'blijft worstelen met haar internationale stellingnames'

Neen, dit is niet de titel die jij enkele dagen geleden in je kwaliteitskrant vond. Maar ik heb er even je aandacht mee getrokken, precies wat titels nu eenmaal beogen. Blijf nog even hangen voor de rest en beslis zelf wat je er van denkt.

Lees verder

Energieprijzen: waar blijft de Vlaamse steun voor gezinnen en huurders?

Vlaanderen moet dringend meer doen om gezinnen en huurders te ondersteunen bij de hoge energieprijzen, vinden het Vlaams ABVV en ACV. De vakbonden roepen op tot een collectieve aanpak van renovatie. Ook pleiten ze voor een herziening van het Groeipakket conform de stijgende prijzen, extra ondersteuning voor huurders en een sociaal warmteplan. “Niet alleen de economie, maar ook en vooral de mensen door deze energiecrisis helpen, dat moet de focus worden”, zegt Caroline Copers, Algemeen Secretaris Vlaams ABVV.

Lees verder

Hernieuwbare energie stelt nu meer mensen tewerk dan fossiele sector

De werkgelegenheid in de sector van de hernieuwbare energie, isolatie en bouw van elektrische voertuigen groeit snel, blijkt uit cijfers van het Internationaal Energieagentschap. 

Lees verder

Middellandse Zee wordt hotspot van klimaatcrisis

Het Middellandse Zeegebied warmt tweemaal zo snel op als de rest van de wereld, stelt een nieuwe studie. Tenzij de klimaatverandering alsnog gestopt kan worden, zullen hittegolven, droogte, stofstormen en zware neerslag er maatschappelijk ontwrichtende gevolgen hebben.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Stop de uitverkoop van publieke landbouwgrond!

Op dinsdag 13 september 2022 gaan de pleidooien verder in 'de zaak Huts'. Boerenforum, Climaxi, FIAN Belgium, Extinction Rebellion Gent, Landbouwbrigades en diverse andere organisaties roepen op om naar de rechtbank te komen. We verzamelen op dinsdag 13 september vanaf 10 uur aan het Hof van Beroep (Koophandelsplein, Gent) om er te protesteren tegen de uitverkoop van publieke landbouwgrond en om steun te betuigen aan de boer en de boerin die deze zaak aanspanden.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium