Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Bereid u voor op een lange coronawinter zonder vertier

  VBO-voorzitter Pieter Timmermans en onderwijsminister Ben Weyts hebben zonder dat ze het zelf goed lijken te beseffen dé remedie...

Lees verder

Vivaldi: wie trekt aan de financiële touwtjes? 

De familiefoto van Vivaldi ziet er bijna perfect uit. Maar als we het plaatje van naderbij bekijken, voelen we toch een licht onbehagen, en zelfs enige ongerustheid, over het profiel van de ministers die de overheidsfinanciën en de heropleving van de Belgische economie in handen moeten nemen.

Lees verder

Voorbij de poorten van de campus

Wat is de rol van een student sociaal werk tijdens deze sociale crisis?

Lees verder

Het Hongervirus: ons voedselsysteem moet radicaal veranderen om gevolgen van coronacrisis aan te pakken

De dreiging van hongersnood en wijdverspreide extreme voedselonzekerheid door het coronavirus, doet elke alarmbel luiden binnen de internationale gemeenschap. Tot nu toe belemmert trage financiering echter de inspanningen van humanitaire organisaties om dringende hulp te bieden aan mensen in nood. Ook op structurele oplossingen, blijft het nog wachten.

Lees verder

Nick Meynen met 'De val van Icarus, het virus als kantelpunt': Vallen en anders weer opstaan?

  De Griekse mythe van Icarus en Daedalus is gekend. Omdat Icarus en Daedalus door koning Minos gevangen worden gehouden op Kreta, bedenkt...

Lees verder

Verkiezingen in Bolivia, een land verscheurd door repressie en fake news

Bolivia zit in woelig vaarwater. De verkiezingen van 18 oktober waren al verschillende keren uitgesteld en vinden plaats in het midden van een heftige coronacrisis. Is de staatsgreep en bijhorende repressie al voldoende verteerd? David Verstockt, die de FOS-werking in Bolivia opvolgt, maakt een analyse.

Lees verder

Een memoir van een Israëlische ex-officier: 'The girl who stole my Holocaust'

Het boek is al een tijdje uit. Het verscheen in het Hebreeuws in 2010 en werd vertaald in het Engels in 2013. Het is in Nederland en Vlaanderen zo goed als onbekend. Onterecht, vindt Charles Ducal, en ook verwonderlijk. Want het is niet alleen een onthutsend, maar ook bijzonder moedig en ontroerend verslag. Over de gevolgen van een kortstondige ontmoeting tussen een spelend kind en een legercommandant. Een boek dat hoognodig vertaald moet worden.   

Lees verder

Waarom Iran zich niet wil verbranden aan het conflict in Nagorno-Karabach

Begin deze maand intensiveerden de gevechten tussen Armenië en Azerbeidzjan om Nagorno-Karabach, een conflict dat al meer dan drie decennia aansleept. Iran neemt al die tijd een neutraal standpunt in, en heeft daar goede redenen voor, schrijft Marzieh Kouhi-Esfahani, expert Internationale Betrekkingen aan de Durham University in Groot-Brittannië.

Lees verder

VN: Klimaatcrisis deed aantal rampen verdubbelen in 20 jaar

Extreem weer heeft sinds het begin van deze eeuw meer dan zevenduizend rampen veroorzaakt die samen miljarden mensen hebben getroffen. Dat is bijna een verdubbeling, blijkt uit cijfers van de Verenigde Naties. 

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Strijd tegen de doodstraf heeft zin en blijft nodig, ook in België

Door de onzekerheid rond corona, kan de vzw Without Walls op 10 oktober geen evenement organiseren om de doodstraf aan te klagen. Maar het verspreiden van onze boodschap ‘GEEN DOODSTRAF MEER’ blijft belangrijk.

Lees verder

Open brief aan beleidsmakers: "Wij vragen blijvende zorg voor tienermoeders"

  Beste beleidsmakers,  'There is power in numbers' wordt gezegd. Hoe groter de groep, hoe luider hun stem. Maar de groep mama’s onder de 20 jaar wordt ieder jaar kleiner en zij laten niet zoveel...

Lees verder

International Repair Day

Op zaterdag 17 oktober 2020 is het International Repair Day. Die dag zet wereldwijd het belang van repareren in de verf. Reparen is goed voor het milieu, gaat overconsumptie tegen en zorgt voor lokale jobs.

Lees verder

Armoede- en milieuorganisaties slaan handen ineen tijdens Werelddag van Verzet tegen Armoede in Brussel

Op zaterdag 17 oktober zullen burgers samen met meer dan dertig organisaties uit de sociale en milieusector bijeenkomen in het collectief ‘Maak het onzichtbare zichtbaar’ in het kader van de Werelddag van Verzet tegen Armoede. Ze bepleiten dat de uitroeiing van armoede het doel moet zijn van een echt sociaal en klimaatbeleid. Dit is nu belangrijker dan ooit.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium