Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Yannick Verdyck en hoe spirituelen radicaliseren

Professor klinische psychologie Mattias Desmet, ‘holistisch psycholoog-therapeut’ en ‘motiverend spreker’ Steve Van Herreweghe, ‘compleetdenker’ Steven Arrazola de Oñate en ‘conservatief denker’ Brecht Arnaert zijn tijdens de covidcrisis van coranasceptische influencer tot conspirituele goeroe uitgegroeid. Hoewel ze spreken van ‘liefde, vrijheid en verbinding’, hun narratieven larderen in esoterisch taalgebruik en hun posts opsmukken met spirituele memes en emoji's van hartjes, vlammetjes en bidhandjes, worden de links met extremisme steeds duidelijker. Zoals ook met Yannick Verdyck, de 'soevereine prepper' die woensdag werd doodgeschoten.

Lees verder

Strijd loont: Macron trekt zijn pensioenplannen in

Omdat President Macron over geen parlementaire meerderheid beschikt wilde hij zijn pensioenhervormingen er via een achterpoortje door krijgen. Na een betoging en heel wat verzet heeft de Franse president nu beslist om een nieuwe overlegronde te starten. De vakbonden willen de druk opvoeren en zijn volop aan het mobiliseren.

Lees verder

“België blijft muisstil in VN-debat rond ouderenrechten”

“Internationaal groeit de consensus rond de nood aan een verdrag voor de mensenrechten van ouderen. Toch slepen de Belgische regeringen met de voeten”, stelt Nils Vandenweghe, directeur van de Vlaamse Ouderenraad. Naar aanleiding van 1 oktober, de internationale dag van ouderen, kaart de organisatie de gaten en pijnpunten in de internationale mensenrechtenbescherming van ouderen aan. “Ons land kan niet achterblijven en moet het debat mee durven aangaan.”

Lees verder

Milo Rau: “Theater politiseren betekent dat je mensen betrekt die voorheen niet aan bod kwamen”

Milo Rau, artistiek directeur van het stadstheater NTGent, laat niemand koud. Zijn films en toneelwerk kunnen we moeilijk beschrijven als eenzijdig te bewonderen eindproduct, wél als gezamenlijk proces dat op activistisch en artistieke wijze een nieuw globaal verzet tekent. DeWereldMorgen.be ging met Rau in gesprek over zijn recent uitgebrachte boek 'Theater is democratie in het klein - Kunst, maatschappij en verzet', over de toekomst van theater in een wereld van elkaar in sneltempo opvolgende globale crisissen. 

Lees verder

Algoritmes Facebook wakkerden haat en geweld tegen Rohingya aan, Meta is herstelbetalingen verschuldigd

De gevaarlijke algoritmes en het roekeloze winstbejag van Facebook-eigenaar Meta hebben substantieel bijgedragen aan de wreedheden die het leger van Myanmar in 2017 heeft begaan tegen de Rohingya-bevolking. Dat zegt Amnesty International in een nieuw rapport dat vandaag is gepubliceerd.

Lees verder

Trendrapport 11.11.11: “De meest fundamentele crisis is het crisisbeleid”

Een gezondheidscrisis, het klimaat in nood, economische instabiliteit: opeenvolgende problemen vagen de vooruitgang van de afgelopen decennia in sneltempo van tafel. “Hoe langer deze crisissen vrij spel krijgen, hoe hoger de prijs oploopt”, zegt koepelorganisatie 11.11.11 in het zopas gelanceerde trendrapport 2022.

Lees verder

Lula wint zeker in Brazilië, maar of hij president wordt blijft onzeker

Geen enkel Bolsonaro-mirakel kan de overwinning van Lula bij de eerste ronde van de presidentsverkiezingen in Brazilië nog tegenhouden. Slechts twee vragen dringen zich op. Wint hij reeds in de eerste ronde op 2 oktober? En zullen zetelend president Bolsonaro en de topgeneraals in zijn regering hun dreigement uitvoeren om het resultaat niet te erkennen en 'in te grijpen'? Waarschijnlijk niet, maar zeg nooit nooit in Brazilië.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Samenvattende tekst over Leuvense klimaatbeleid (8)

Dit is de achtste voorbereidende tekst voor het Groot Klimaatdebat op vrijdag 30 september 2020 in het Groot Ongelijk, Diestsesteenweg 97, Kessel-Lo waarbij vanaf 20h experten (Serge Degheldere, Tine Hens, Nick Meynen, YvesVandenbosch) in debat gaan met gemeenteraadsleden (milieuschepen David Dessers, Bert Cornillie, Zeger Debyser, Line De Witte).

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium