Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Acht zaken die je moet weten over de klimaatopwarming en COP27, de klimaattop in Egypte

Wat mogen we verwachten van de klimaattop in Egypte? Hoe erg is het als het klimaat meer dan 1,5°C opwarmt? Is het te laat om een klimaatcrisis te voorkomen? Wie zal de factuur betalen? Is dit de top van de laatste kans? Antwoorden op deze en andere veel gestelde vragen kan je hier lezen.

Lees verder

Waarom Greta Thunberg beter niet de klimaattop zou boycotten

De aankondiging van klimaatactiviste Greta Thunberg om niet aanwezig te zijn op COP27 is begrijpelijk, maar toch hopen we dat ze haar standpunt nog zal herzien, net zoals ook Brits premier Rishi Sunak dat deed. Klimaatauteurs Felix Dodds en Chris Spence leggen uit waarom dat zo belangrijk is.

Lees verder

Kitty Jong (Nederlandse FNV vakbond): "Doe er echt alles aan om verplichte gemeenschapsdienst tegen te houden!"

Kitty Jong is vice-voorzitter van de Federatie Nederlandse Vakbeweging FNV, met meer dan 900.000 leden in alle sectoren de grootste vakbond van Nederland. Zij sprak met ons over de sociale strijd bij onze noorderburen. Een boeiend gesprek met een enthousiaste syndicaliste over koopkracht, pandemie en essentiële werkers, fiscale rechtvaardigheid, armoede en energie-armoede en het gevaar van extreem-rechts en populistisch rechts.

Lees verder

Rechtengroepen veroordelen “politieke homofobie” in Maleisië na razzia op Halloween-feestje

Zo’n twintig mensenrechtenorganisaties hebben opgeroepen om anti-homowetten in Maleisië terug te draaien en te stoppen met razzia’s op samenkomsten lgbtq+-mensen. De oproep komt er na een politie-inval op een Halloweenfeest in Kuala Lumpur op zaterdag.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Wordt Colombia model voor rechtvaardige transitie?

De Colombiaanse bevolking koos op 19 juni 2022 massaal voor verandering. Voor een sociale én ecologische verandering. Zowel de president als het volk is klaar voor een rechtvaardige transitie. Zullen ze erin slagen?

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium