Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Stevenen we af op een nieuwe lockdown?

Ondanks de recente maatregelen van de federale en Brusselse regering is de situatie in België weinig geruststellend. Aan het huidig ritme bereikt ons land binnen elf dagen het peil dat Israël had bij het begin van zijn lockdown en aan dat tempo zal de stad Brussel binnen de week het huidig peil van Madrid bereikt hebben. Het worden beslissende dagen en weken.

Lees verder

Nobelprijs voor de vrede gaat naar het Wereldvoedselprogramma

Dit jaar gaat de Nobelprijs voor de Vrede naar het Wereldvoedselprogramma (WVP) van de VN. Een keuze die moet onderstrepen dat er nood is aan mondiale solidariteit.

Lees verder

Meer dan de helft van vrouwen tussen 15 en 25 al online lastiggevallen

Meer dan de helft van alle meisjes en vrouwen tussen 15 en 25 is al online lastiggevallen. Een op de vijf is daardoor gestopt met sociale media of heeft het gebruik ervan aanzienlijk verminderd, blijkt uit een grootschalig onderzoek van Plan International.

Lees verder

Gelekt vrijhandelsakkoord met Brazilië: geen milieu- of klimaatgaranties

De gelekte onderhandelingstekst tussen de Europese Unie en de Mercosur-landen, waaronder Brazilië, biedt geen garanties rond klimaat- of milieubescherming. Daardoor komt het al controversiële vrijhandelsakkoord nog meer onder druk.

Lees verder

Onderzoek in 123 landen: kerncentrales en hernieuwbare energie gaan niet samen

Als landen hun uitstoot ingrijpend, snel en goedkoop willen verlagen, moeten ze kernenergie afbouwen en resoluut prioriteit geven aan hernieuwbare energiebronnen. Inzetten op beide is inefficiënt, blijkt uit de analyse van de energieproductie in meer dan honderd landen.

Lees verder

Rekenkamer tikt EU op de vingers voor povere recyclagecijfers

De EU moeten veel meer inzetten op recyclage, wil ze haar doelstellingen voor 2025 en 2030 nog halen. Dat zegt de Europese Rekenkamer.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Gevangenis Nijvel in Lockdown

  De gevangenis van Nijvel is donderdag 8 oktober omwille van een toenemend aantal besmette Covid-19 gedetineerden (momenteel reeds 8) volledig van de buitenwereld afgesloten. Er zal uitgebreid getest worden om een duidelijk zicht te...

Lees verder

Meer dan 100.000 Europeanen zeggen neen tegen veggieburger ban

Het voorstel van het Europees Parlement om het gebruik van woorden zoals burger en worst te verbieden voor vleesvervangers en beschrijvende termen zoals yoghurtstijl en kaasalternatief voor zuivelvervangers wordt door de Europeanen breed verworpen met een petitie die nu al meer dan 100.000 handtekeningen telt.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium