Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Eredoctoraat in de hypocrisie aan de UGent

Studenten van de Universiteit Gent (UGent) voeren vrijdagmiddag 24 maart actie tegen de besparingen die de UGent plant uit te voeren op vlak van duurzaamheid. De universiteit reikt die dag een eredoctoraat uit aan Frans Timmermans omwille van zijn inzet voor klimaatactie.

Lees verder

El Salvador: niemand die nog weet hoe het verder moet

Dit is het relaas van het Klein Duimpje van Latijns-Amerika dat samen met zijn broers en zussen met broodkruimels en kiezeltjes de weg zocht naar een betere wereld. Maar anders dan in het sprookje vinden zij geen zevenmijlslaarzen en vallen zij ten prooi aan de grote reus die mensenvlees ruikt en in Washington woont.

Lees verder

“Den Bougie” in Borgerhout en de strijd voor het algemeen stemrecht

De kaarsenfabriek De Roubaix-d’Oedenkoven, in de volksmond “den Bougie”, is deel van het collectief geheugen van Borgerhout, niet in het minst omdat eind 19e eeuw den Bougie het decor was van een beslissende gebeurtenis voor de Belgische werkende klasse, namelijk het verwerven van democratische rechten.

Lees verder

Belastinghervorming: wie gaat dat betalen?

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem wil de belastingen hervormen. Zijn voorstellen klinken op het eerste zicht goed, maar de hele vraag is wie dat zal betalen en meer bepaald: haalt de minister wel het geld waar het zit om zijn hervorming te financieren? Guido Deckers, specialist in fiscaliteit zocht het voor ons uit.

Lees verder

Hoe gevaarlijk is de ‘vriendschap’ tussen Poetin en Xi?

Tijdens een bezoek van de Chinese president in Rusland hebben beide landen hun “partnerschap zonder grenzen” verdiept. Het bezoek komt er op een moment dat het Westen lijnrecht tegenover Rusland staat in Oekraïne en dat Washington een Koude Oorlog heeft gelanceerd tegen China. Hoe gevaarlijk is deze ‘vriendschap’ tussen Poetin en Xi?

Lees verder

Antwerpse cocaïne, BBB, hoe overleeft de CD&V, VS-banken en Bolivia: andere verhalen uit binnen- en buitenland

Deze week aandacht voor Tegendraads Leesvoer van eigen bodem: Apache over Antwerpse cocaïne, het succes van de Nederlandse BoerBurgerBeweging in Lavamedia en de doodsstrijd van de CD&V in SamPol. Verder achtergrondinformatie uit het verre buitenland: de echte motieven voor de redding van VS-banken en een gesprek met voormalig president van Bolivia Evo Morales.

Lees verder

Hier vind je ons volledig dossier over 20 jaar oorlog tegen Irak

Naast een algemeen overzicht bood Dirk Adriaensens in deze vijf artikels de context en de feiten die de grote media u besparen. De oorlog tegen Irak was een bezetting van een soeverein land, die als 'militaire operatie werd gecamoufleerd en vanaf dag één het Iraakse volk tot legitieme gewapende zelfverdediging heeft gedreven. Lees hier de in de mainstream ontbrekende puzzelstukken.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Irak: de gevolgen van oorlog en bezetting tot vandaag

In deze analyse gaat Dirk Adriaensens dieper in op de sociale, maatschappelijke gevolgen van de invasie en de bezetting van Irak door de VS en Groot-Brittannië, gevolgen die tot vandaag doorwerken. Cijfermateriaal dat een gruwelijke misdaad tegen de mensheid blootlegt, niet dat de mainstream media daar aandacht voor hadden/hebben.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium