Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Politici discrimineren reeds decennia cannabis- en andere illegale druggebruikers

  Beleidsvoerders doen er alles aan om zich bij het publiek te profileren als goed geïnformeerde, welmenende, intelligente, verdraagzame lieden...

Lees verder

Ook binnenskamers ontsnappen we niet aan PFAS

PFAS-chemicaliën vervuilen ook de lucht in gebouwen. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek in Amerikaanse scholen, woningen en winkels.

Lees verder

Organisaties in Nederland vragen media niet meer te juichen bij BBP-groei

Op woensdag 1 september, aan het begin van de Maand van de Duurzame Doorbraak, sturen 16 organisaties in Nederland een oproep aan diverse media om in hun berichtgeving te stoppen met juichen bij BBP-groeicijfers. Zij vinden een verder streven naar BBP-groei niet meer verantwoord.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

80 kledingmerken ondertekenen nieuw veiligheidsakkoord

Grote merken als H&M, Inditex (Zara), C&A, PVH (Tommy Hilfiger, Calvin Klein), en Bestseller (Jack&Jones, Vero Moda) hebben het nieuwe Internationale Akkoord voor Veiligheid en Gezondheid in de Textiel- en Kledingindustrie ondertekend. Schone Kleren Campagne en achACT roepen alle andere kleding- en textielmerken met productie in Bangladesh op om hun voorbeeld onmiddellijk te volgen. Zo kan het werk in Bangladesh worden verdergezet en opgestart worden in andere productielanden. Het nieuwe akkoord treedt vandaag in werking.

Lees verder

Vluchtelingen opvangen in eigen regio? "Europa en België moeten niet kakelen, maar eieren leggen"

  Wat zal er gebeuren met de honderdduizenden Afghanen die, na de installatie van het Talibanregime, hun land zullen ontvluchten? Velen zullen de grens oversteken naar de buurlanden: Iran, Pakistan, Tadzjikistan, Turkmenistan. Hopelijk zullen die...

Lees verder

Klimaatpioniers lanceren 100 Months to Change

Om tegen 2030 55% vermindering van broeikasgassen te realiseren, start een collectief van klimaatpioniers op 1 september een wereldwijd programma: 100 Months to Change. Omdat we nog maar 100 maanden de tijd hebben voor het behalen van de essentiele klimaatdoelen in 2030 , wil dit samenwerkingsverband professionals in overheid, bedrijfsleven en onderwijs aanzetten tot daadwerkelijke acties. Opvallend aan dit initiatief is de schaal en vorm waarop wordt ingezet, die er voor zorgen dat veel organisaties inspiratie en handvatten krijgen om snel broeikasgassen te kunnen verminderen. Drijvende kracht is een ervaren team van klimaatpioniers, onder meer bekend van de introductie van de film An Inconvenient Truth, het Nationaal Sustainability Congres en Duurzaam Gebouwd.

Lees verder

Back on Track Belgium ontgoocheld maar ook vastberaden omdat er dan toch geen rechtstreekse nachttrein Brussel-Malmö komt

1 september 2021, een dag van zowel vreugde als ontgoocheling voor Back on Track Belgium, het burgercollectief dat ijvert voor meer internationale treinverbindingen en meer concreet nachttreinen. En beide dossiers hebben een link.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium