Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Bekijk hier de Live Stream 10 jaar DeWereldMorgen

Lees verder

Ibrahima stierf in politiekantoor: onderzoek tegen agenten geopend voor onvrijwillige doodslag

Ibrahima werd het zoveelste dodelijke slachtoffer van de politie. Er blijft nog veel onduidelijk over zijn overlijden in een politiekantoor aan het Noordstation in Brussel. Er zijn volgens het parket ondertussen wel al voldoende feiten opgedoken om een onderzoek te openen wegens onvrijwillige doodslag.

Lees verder

DeWereldMorgen kijkt terug op 10 jaar protestbewegingen

In 2010 werd DeWereldMorgen.be gelanceerd. Een decennium later is deze nieuwssite uitgegroeid tot de grootste alternatieve Nederlandstalige nieuwssite van België. DeWereldMorgen.be wordt gedragen door een kleine redactie en een grote groep vrijwilligers. Samen voelen zij de polsslag van de samenleving. Waar mensen bijeenkwamen om de wereld te veranderen, om te protesteren en te dromen stonden reporters van deze website altijd op de eerste rij. Een terugblik op 10 jaar journalistieke bijdrages op DeWereldMorgen.be betekent dan ook een overzicht van de belangrijkste sociale bewegingen van het afgelopen decennium.

Lees verder

“Mensenrechten gelden ook voor ouderen”

Een aantal sociale, politieke, academische en economische persoonlijkheden lanceren in samenspraak met meerdere middenveldorganisaties een oproep voor de oprichting van een instelling voor ouderenrechten, onder leiding van een ouderenrechtencommissaris.

Lees verder

Kajillionaire: Welkom in Miranda July’s prettig gestoorde wereld!

Op een vrolijke wijze de donkere kant van dingen tonen. Die kunst beheerst de Amerikaanse artistieke duizendpoot Miranda July als geen ander. Getuige ‘Kajillionaire’, haar nieuwste prettig gestoorde komedie-drama over een wereldvreemde jonge vrouw die zich moet bevrijden van haar anticonformistische maar sekteachtige zwendelaarsfamilie. Na ‘Me and You and Everyone We Know’ en ‘The Future’ andermaal een tegelijk speels en ernstig onderzoek naar menselijke connectie. Geen July zelf voor de camera ditmaal maar wel een briljant trio dat thuishoort in haar gekke, magische en emotionele universum: Evan Rachel Wood, Debra Winger en Richard Jenkins.

Lees verder

WWF ontbossingsrapport: 14 keer België verdwenen in 13 jaar

Een nieuw WWF-rapport analyseert 24 ontbossingsfronten in Latijns-Amerika, Azië en Afrika en stelt vast dat tussen 2004 en 2017 meer dan 43 miljoen hectare tropische en subtropische bossen in deze regio's zijn ontbost, d.w.z. een oppervlakte gelijk aan 14 keer de grootte van België. Ons land heeft een zware voetafdruk door de invoer van grondstoffen. WWF roept de autoriteiten op in 2021 sterke Europese wetgeving te steunen om ervoor te zorgen dat producten die op de markt komen niet bijdragen aan de vernietiging van bossen en natuurlijke ecosystemen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Rikolto redt campagneweekend met Keten voor Goed Eten

  De traditionele straatcampagne van Rikolto (het vroegere Vredeseilanden) die voorzien was op 15, 16 en 17 januari, kan door het coronavirus niet doorgaan zoals anders. Daarom gooit Rikolto het over een andere boeg. Sinds...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium