Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Lerarentekort: zijn leraren niet ambitieus genoeg?

Volgens Koen Pelleriaux, topman van het GO!-onderwijsnet hebben leraren te weinig ambitie. Om het lerarentekort aan te pakken mikt hij daarom o.a. op mensen uit de industrie. Een kaakslag voor het onderwijspersoneel en daardoor verergert hij het probleem, dat stilaan dramatische proporties aanneemt. Hoogtijd voor een radicale aanpak die de aantrekkelijkheid van de lerarenjob herstelt.

Lees verder

15 klimaatbewegingen starten actie CODE ROOD, eerste doelwit #StopTotal

“De droogste zomer van de afgelopen 500 jaar. Het valt niet meer te ontkennen: de klimaatcrisis gaat een versnelling hoger”. Daarom slaan 15 burgerbewegingen alarm. Met CODE ROOD/CODE ROUGE verhogen ze de druk op de fossiele industrie en de overheid om de transitie naar een duurzame industrie te versnellen, te beginnen met de actie #StopTotal.

Lees verder

Tijd om onze historische verantwoordelijkheid recht in de ogen te kijken

14 mei 2022, Jacobabad, Pakistan. De thermometer toont een temperatuur van 51.0◦C. 'Tijd om onze historische verantwoordelijkheid recht in de ogen te kijken en ernaar te handelen', schrijft Aaron Van Poecke. Hij zet klaarhelder uiteen hoe het Globale Noorden de verpletterende verantwoordelijkheid draagt van de dodelijke hittegolf in India en Pakistan. 'Het laatste rapport van het IPCC vertelt ons dat elk moment waarop we niet drastisch ingrijpen een gemiste kans is.'

Lees verder

Hoge prijzen van onze elektriciteit, gevolg van hoge prijzen aardgas? Eerder hold-up op onze bankrekeningen

“Dat de hoge elektriciteitsprijzen een blijk van 'efficiënte economische aanpak' zouden zijn, is een loze bewering. Dit gaat om een hold-up op de bankrekeningen van de gebruikers.” Aviel Verbruggen geeft nadere uitleg bij de redenen waarom dit zo gebeurt en hoe het anders kan.

Lees verder

Een zwaar schooljaar en veel huiswerk voor minister Ben Weyts

Het nieuwe schooljaar gaat weldra van start, en dat belooft er opnieuw één te worden met een schrijnend lerarentekort. Een probleem dat al jaren aansleept en alleen maar in ernst toeneemt. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts stelt voor om flexi-jobs in te zetten om het tekort te verhelpen, al lijkt die maatregel een zoveelste druppel op een hete plaat. Een sector die met fundamentele problemen kampt – de coronacrisis bracht die pijnlijk aan het licht – snakt naar een duurzaam politiek beleid.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Vivaldi lost energieproblemen op

Lees verder

Wanneer ben je de term ‘vluchteling’ waard?

  Als de oorlog in Oekraïne één ding duidelijk heeft gemaakt, is het dat de ene vluchteling minder waard is dan de andere. Niet alleen in de politiek, maar ook op sociale media hoor je...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium