Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Eén jaar na de Russische invasie: hoog tijd voor structurele woonoplossingen voor tijdelijk ontheemden

Eén jaar geleden vielen Russische troepen het Oekraïense grondgebied binnen. Van de 8 miljoen mensen die vervolgens richting de Europese landen vluchtten, vroegen er tot vandaag 66 000 bescherming aan in België. Voor hen werd voor het eerst het statuut tijdelijke bescherming geactiveerd. Deze Europese richtlijn zorgde ervoor dat Oekraïense vluchtelingen bij aankomst quasi onmiddellijk recht hadden op maatschappelijke dienstverlening en recht op huisvesting.

Lees verder

Subsidies voor ziekenfondsen en zorgkassen: een goede zaak

Verschillende media berichten vandaag over de subsidies die de Vlaamse overheid verdeelt onder organisaties, verenigingen en lokale overheden en dit naar aanleiding van de eerste verjaardag van het Vlaams subsidieregister. Uiteraard heeft elke Vlaming recht te weten waar zijn belastinggeld voor gebruikt wordt, maar de manier waarop sommige kranten de feiten voorstellen, stuit de Vlaamse ziekenfondsen en zorgkassen zwaar tegen de borst.

Lees verder

Online haat: de loopgraven worden dieper

Sociale media zijn steeds minder een plek voor uitwisseling en debat. Toxisch onlinegedrag neemt almaar toe. Zowel de platforms, de gebruikers als de regelgevende overheid dragen verantwoordelijkheid. Het is tijd om spelregels vast te leggen en toe te passen, zo schrijft het collectief De Mondgenoten.

Lees verder

“Zan, Zendegi, Azadi”: Groeipijnen van oppositie voeren in diaspora

Op maandag 20 februari kwamen zo'n 6000 Iraniërs, volgens de Belgische media, maar meer dan 20.000 betogers volgens de Iraanse media van over de hele wereld naar Brussel om te betogen tegen het Iraans regime. Ondanks de stevige mobilisatie al sinds begin januari, door mensen als Darya Safai, N-VA-parlementslid, en de aanwezigheid van de prominente figuren als Masih Alinejad en Hamed Esmaeilion, was de opkomst veel minder vergeleken met de betoging in Berlijn op 22 oktober 2022.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Telewerk, een vloek of een zegen?

Midden maart 2020 werden we geconfronteerd met een lockdown. Vele werknemers(-sters) maakte toen voor het eerst kennis met telewerk (thuis). Zij hebben toen ervaren wat de voor-en nadelen zijn. Maar ook de werkgevers hebben hun werkorganisatie toen grondig moeten herzien.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium