Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Maximaal 0,4 procent loonsverhoging voor de helden van de coronacrisis

De lonen mogen de komende twee jaar maximaal 0,4 procent stijgen. Onaanvaardbaar, vinden de vakbonden. Binnen dit carcan is het onmogelijk om te onderhandelen over goede lonen. Zij gaan dan ook niet naar het loonoverleg van woensdag. De loonnormwet van 1996 die in 2017 aangescherpt werd door de regering Michel heeft de loononderhandelingen nu helemaal onmogelijk gemaakt.

Lees verder

"Politie als enig antwoord op sociaal-economische problemen is geen oplossing"

Amerikaans socioloog Alex S. Vitale en Frans politieman en vakbondsvertegenwoordiger Alexandre Langlois schreven elk een boek over de politie. 'The End of Policing' is een wetenschappelijke studie, terwijl 'L'ennemi de l'intérieur' de ervaringen van een agent op het terrein weergeeft. Hun visie en voorstellen verschillen, maar allebei zijn ze het erover eens dat het zo niet verder kan. Dit moet grondig veranderen.

Lees verder

‘White Riot’: De slagkracht van ‘Rock Against Racism’-activisme

“Met de wereldwijde opkomst van fascisme en racisme, met Brexit en de toename van rechts populisme voelt ‘White Riot’ bijzonder relevant aan”, benadrukt scenarist-regisseur Rubika Shah. Haar urgente documentaire neemt ons mee naar het Groot-Brittannië van eind jaren zeventig en de strijd die de culturele basisbeweging ‘Rock Against Racism’ voerde tegen discriminatie en extremisme in een grimmige en verscheurde samenleving. Met muziek, jongerencultuur en activisme als wapens. ‘White Riot’ ademt de punkspirit uit en koppelt een speelse stijl aan stevig onderbouwd discours en verhelderende getuigenissen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Klimaatdichters schrijven brief aan politici: "Wij komen in actie, u ook?"

De klimaatdichters is een beweging van meer dan 170 Vlaamse en Nederlandse woordkunstenaars. Naar het voorbeeld van Poets for the Planet strijden zij met poëzie in al haar verschijningsvormen voor een klimaatvriendelijke wereld. Eind oktober publiceerden ze ‘Zwemlessen voor later’, een bundel vol klimaatgedichten van grote namen (Ilja Leonard Pfeijffer, Bart Moeyaert en Vrouwkje Tuinman) en opkomend talent (Babeth Fonchi, Yousra Benfquih en Jens Meijen). Met hun woorden hopen ze zaadjes te planten in de hoofden van mensen, maar ook in het echt: de opbrengst van de bundel gaat naar de herbebossers van One World Tree Planting. En daar willen ze niet stoppen, het is namelijk vooral het beleid dat wakker moet worden en in actie moet schieten.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium