Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Ignacio Ramonet: "De wereld heeft deze pandemie wanordelijk en zonder solidariteit aangepakt”

De Spaanse journalist en essayist Ignacio Ramonet heeft zich de afgelopen maanden gewijd aan de analyse van de economische, sociale en technologische transformaties die de pandemie veroorzaakt. In dit interview met het Argentijnse openbare persagentschap Télam gaat hij dieper in op de rol van mainstream en sociale media in het verspreiden van informatie en praat over de aanpak van de pandemie door de nationale overheden.

Lees verder

Biden wil Keystone XL-pijpleiding meteen stoppen: wake-up-call voor Canada

Joe Biden wil de expansie van de controversiële pijpleiding Keystone XL in de VS annuleren. Dat moet een wake-up-call zijn voor de Canadese regering om de transitie naar een toekomst zonder olie serieus te nemen, zeggen campagnevoerders.

Lees verder

“Catastrofaal moreel falen” dreigt voor covid-19-vaccinatie, zegt WHO

Terwijl rijke landen grote hoeveelheden vaccins opkopen, zijn in Guinee, in West-Afrika, slechts 25 doses van het covid-19-vaccin toegediend. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) spreekt van een “catastrofaal moreel falen”.

Lees verder

Geheim achter uniek ecosysteem Galapagoseilanden ontdekt

De Galapagoseilanden zijn wereldberoemd vanwege hun veelheid aan soorten. Omdat de eilandengroep vulkanisch en droog is, was het lange tijd een mysterie hoe het ecosysteem er zo uniek kon zijn. Dat geheim schuilt in turbulente wind, hebben onderzoekers nu onthuld.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Nieuwjaarswens aan de federale regering

Op 18 januari 2021 bezorgden de burgerbewegingen “Grootouders voor het Klimaat” en “Grands Parents pour le Climat” hun gezamenlijke nieuwjaarswens per mail en per fiets aan Eerste Minister De Croo en de federale ministers, bevoegd voor het klimaat.

Lees verder

Onderzoek toont aan: Vervoersarmoede in elke laag van de bevolking

Mobiel 21 en Netwerk Duurzame Mobiliteit onderzochten, samen met onderzoekers van Universiteit Gent en Vrije Universiteit Brussel, de achterliggende factoren van vervoersarmoede. Vervoersarmoede ontstaat wanneer mensen door beperkte verplaatsingsmogelijkheden niet meer op een volwaardige manier aan het maatschappelijk leven kunnen deelnemen. Op basis van de resultaten stelden de onderzoekers vijf profielen op van minder mobiele Belgen, elk met hun eigen, specifieke kenmerken, gedrag en mate van vervoersarmoede. Ze stellen ook maatregelen voor die vervoersarmoede kunnen bestrijden.

Lees verder

Bourengbos wordt gekapt

Net over de grens van Geraardsbergen, aan de andere kant van de taalgrens in Deux-Acren, ligt het bos van Boureng. Het is een bos met grote natuurlijke waarde. Vele bomen waaronder een rij oude, dikke beuken dreigen er gekapt te worden.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium