Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

"VRT, diversiteit is meer dan een moslima met hoofddoek aan het woord laten op Vlaamse tv"

Diversiteit is meer dan een moslima met een hoofddoek aan het woord laten op de Vlaamse nationale televisie. Vorige week had ik de eer om Marc Noppen, de CEO van het Universitair Ziekenhuis Brussel, te ontmoeten met de organisatie A Seat At The Table (ASATT). VRT was op de hoogte van ons project om jongeren te sensibiliseren, zodat ze de coronamaatregelen strikt opvolgen. De journalisten van VRT waren aanwezig voor verslag en vroegen of ze me enkele vragen konden stellen. Ik stemde in. Het thema van de dag was jongeren en corona, niet de islam en corona. Verbaasd kreeg ik allerlei vragen over de islam en ik was nog meer verbaasd toen VRT mijn reacties verwijderde onder hun Facebook-post van de publicatie. 

Lees verder

Federaal akkoord gendergelijkheid: mooie woorden, geen concrete voorstellen

Charlotte Casier, onderzoekster aan de ULB, analyseerde het onderdeel Gendergelijkheid in het meerderheidsakkoord van de federale regering De Croo. Ze nam elementen uit andere hoofdstukken van het akkoord (zoals de sociale zekerheid, loon/werk en de strijd tegen armoede) erin op om hun genderspecifiek karakter te belichten. Ze vindt veel mooie woorden maar bijna geen concrete voorstellen.

Lees verder

Palestijnse solidariteitsbeweging reageert tegen PR van Israël Start-Up Nation

Palestijnse vlaggen op de Tours de France en de wielerklassiers. Zo reageren activisten op de deelname van Israël Start-Up Nation dat zichzelf als ambassadeur ziet van Israël. Zondag toonden diverse organisaties, waaronder Vrede vzw, hun solidariteit met de Palestijnen op Gent-Wevelgem.

Lees verder

Even opzij corona: vandaag staat in teken van reuma

12 oktober is #WereldReumaDag, geen beter moment om de scheefgegroeide beeldvorming wat te helpen vervormen. De term reuma* omvat meer dan tweehonderd - veelal onzichtbare - aandoeningen die piepjong, stokoud en alles daartussen kunnen treffen. Het tast bovendien veel meer aan dan iemands gewrichten, spieren, botten of pezen. Reuma raakt een mens op alle vlakken: fysiek, mentaal én sociaal.

Lees verder

‘Welcome to Chechnya’: De jacht op LGBTQ'ers

“Het is een schande om homoseksueel te zijn in Tsjetsjenië.” ‘Welcome to Chechnya’ valt meteen met de deur in huis want David France’s documentaire illustreert die vaststelling met beelden van een mishandeling. “Al onze problemen komen door mensen als jij,” horen we, “we gaan je doden.” Geen loze stoerdoenerij want getuigenissen maken duidelijk dat in deze autonome deelrepubliek van Rusland LGBTQ'ers vervolgd, gemarteld en geliquideerd worden. Gelukkig verleent een ondergronds netwerk steun aan de slachtoffers. ‘Welcome to Chechnya’ is een verhaal van gruwel en pijn, maar ook van moed en optimisme. Een viscerale documentaire die stevig binnenkomt. Te ontdekken tijdens Film Fest Gent.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Lancering van Belgian Alliance for Climate Action: Belgische alliantie met ambitieuze klimaatdoelstellingen

The Shift en WWF-België kondigen vandaag de lancering aan van een unieke Belgische klimaatalliantie. Ze nodigen alle Belgische organisaties die hun broeikasgasuitstoot willen verminderen en hun klimaatambities willen verhogen uit om zich aan te sluiten bij dit initiatief in België. 53 organisaties hebben zich al aangesloten bij de alliantie en hebben zich ertoe verbonden hun activiteiten af te stemmen op de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs: de opwarming van de aarde onder 2°C houden en inspanningen doen om deze te beperken tot 1,5°C.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium