Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

“Pakistan heeft jaren nodig om te herstellen”

Nauwelijks één week na de gruwelijke klimaatramp is Pakistan – zoals was te verwachten – verdwenen naar de kleine achterpagina's van de kranten. De Pakistanen organiseren zich zo goed als ze kunnen. Dit zal jaren herstel vragen. DeWereldMorgen.be sprak met de 51-jarige Brusselse Pakistaan Khalid Sadiq, die in augustus nog op familiebezoek was in Pakistan.

Lees verder

De afwijzing van de nieuwe Chileense grondwet

De Chileense ontwerpgrondwet van 2022 – de meest progressieve grondwet ooit in termen van sociaaleconomische rechten, gendergelijkheid, inheemse rechten en de bescherming van de natuur – werd op 4 september door bijna 62 procent van de kiezers in een nationale volksstemming verworpen. Hoe konden de Chilenen, nadat ze in oktober 2019 in opstand waren gekomen om een nieuwe grondwet te eisen en nadat ze er vervolgens met overweldigende meerderheid voor gekozen hadden om het grondwetgevend proces in gang te zetten, het voorgestelde ontwerp afwijzen?

Lees verder

De koningin en haar erfenis: het Groot-Brittannië van de 21ste eeuw zag er nog nooit zo middeleeuws uit

Op dit ogenblik is er geen publieke ruimte voor dubbelzinnigheid of onverschilligheid, voor terughoudendheid, voor kritisch denken ... Het Britse establishment verwacht dat iedere man, vrouw en kind zijn plicht doet door het hoofd te buigen. Daarom is het precies het moment om in de aanval te gaan.

Lees verder

Ahed Tamimi is Palestina, jong, ervaren en vastberaden

Vier jaar geleden was Ahed Tamimi maandenlang internationaal topnieuws, waarna ze verdwenen leek. Niets is minder waar. De nu 21-jarige studente internationaal recht schreef met het boek 'They Called me a Lioness – A Palestinian's Girl's Fight For Freedom' het verhaal van Palestina. Op 17 en 18 september is zij een centrale gast op ManiFiesta in Oostende.

Lees verder

Amazone brandt meer dan ooit en de EU is mee verantwoordelijk: cruciale stemming in Europees parlement

In 2017 was de EU verantwoordelijk voor 16% van de ontbossing via de internationale handel. Na opnieuw een seizoen van helse droogte, bosbranden en natuurvernietiging, nemen bijna 195.000 burgers dit niet langer. Ze eisen van onze vertegenwoordigers in het Europees Parlement een ​​krachtige Europese wet tegen geïmporteerde ontbossing. Dinsdag 13 september stemt het parlement over het bestaande wetsvoorstel.

Lees verder

Banden platzetten voor het klimaat: actiegroep viseert SUV's in verschillende landen

Woensdagochtend stonden honderden SUV-eigenaars in negen landen vreemd te kijken toen de banden van hun auto bleken platgezet. Met de actie vraagt Tyre Extinguishers aandacht voor de klimaatramp die deze wagens in hun ogen zijn.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Stop de uitverkoop van publieke landbouwgrond!

Op dinsdag 13 september 2022 gaan de pleidooien verder in 'de zaak Huts'. Boerenforum, Climaxi, FIAN Belgium, Extinction Rebellion Gent, Landbouwbrigades en diverse andere organisaties roepen op om naar de rechtbank te komen. We verzamelen op dinsdag 13 september vanaf 10 uur aan het Hof van Beroep (Koophandelsplein, Gent) om er te protesteren tegen de uitverkoop van publieke landbouwgrond en om steun te betuigen aan de boer en de boerin die deze zaak aanspanden.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium