Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

International Federation of Journalists mobiliseert voor Assange op 8 oktober

Op 8 oktober 2022 om 13 uur zal een menselijke keten het Britse parlement in Londen omsingelen. Daarmee protesteren de deelnemers tegen de dreigende uitlevering van journalist Julian Assange aan de VS. De International Federation of Journalist roept alle journalisten en hun vakbonden op om op die dag ook te mobiliseren en hun solidariteit met hun collega uit te drukken.

Lees verder

Red de banken van Brussel-Noord!

De vervanging van de houten zitbanken in Brussel-Noord door koude metalen éénzitbanken is symptomatisch voor het gebrek aan maatschappelijke visie bij de bestuurders van de NMBS en zijn zogezegd 'onafhankelijke' tak Infrabel. Ze zijn nog niet allemaal verwijderd. Burger Pieter Fannes schoot in actie. Laat je stem horen en sluit je bij hem aan.

Lees verder

Oorlog in Oekraïne: hoe gevaarlijk is de dreiging met nucleaire wapens?

Sinds president Poetin gedreigd heeft om kernwapens te gebruiken om zijn invasie in Oekraïne veilig te stellen, zitten we volgens experten met de grootste nucleaire bedreiging voor de wereldveiligheid, sinds de Cubaanse rakettencrisis van 1962. Wat zijn ‘tactische’ kernwapens, over welke hoeveelheden gaat het, wat zijn mogelijke scenario’s en wie zijn de mogelijke doelwitten bij het gebruik ervan?

Lees verder

Het Amerikaanse Hooggerechtshof gaat weer aan de slag: dit mogen we verwachten

Na een bewogen jaar met controversiële uitspraken begon het Hooggerechtshof deze week met de behandeling van een aantal nieuwe zaken. En het belooft opnieuw een bewogen jaar te worden, schrijft Morgan Marietta, hoogleraar Politieke Wetenschappen aan de University of Massachusetts Lowell.

Lees verder

Pogingen fossiele sector om klimaatactie tegen te houden worden stilaan wanhopig

Tijdens zijn werk voor een wetenschappelijk adviesorgaan kreeg expert Klimaatbeleid Thomas Hale te horen dat hij kon aangeklaagd worden. Zijn fout? Er expliciet op wijzen dat nieuwe steenkoolontginning niet compatibel is met op wetenschap gebaseerde klimaatdoelstellingen. Het toont volgens Hale dat de regelgeving moet hervormd worden.

Lees verder

Baby's krijgen al tijdens de zwangerschap roet in de longen

Ongeboren baby's krijgen al in het eerste trimester van de zwangerschap luchtvervuiling in hun longen en andere vitale organen, zo blijkt uit Vlaams-Brits onderzoek in The Lancet.

Lees verder

Onafhankelijk onderzoek bevestigt verantwoordelijkheid FMO voor schade door Barro Blanco-dam en adviseert compensatie

De Nederlandse ontwikkelingsbank FMO is verantwoordelijk voor het verlies van levensonderhoud, de economische verliezen en de milieuschade die de bouw van de Barro Blanco-dam in Panama heeft veroorzaakt. Dit blijkt uit het eindverslag van het onafhankelijk klachtenmachisme van de bank. Inheemse gemeenschappen die de nadelen van de dam ondervinden, zijn blij dat hun klachten bevestigd zijn en herhalen hun vraag om excuses en een schadevergoeding.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

150 fietsers voerden actie tegen kernwapens in Brussel

De Belgische Coalitie tegen Kernwapens riep dit jaar op zondag 2 oktober voor de tweede keer op om met de fiets actie te voeren tegen kernwapens. 150 fietsers trokken door Brussel om een route van ongeveer 10 km te doen met de boodschap: België, kernwapenvrij!

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium