Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Duizenden burgers vormen mensenketting aan de voordeur van onze politici

Duizenden burgers uit het hele land hebben zondag 8 december een mensenketting gevormd rond het Federaal Parlement en het Koninklijk Paleis. Vrijwilligersorganisatie Climate Express en de Klimaatcoalitie eisen meer klimaatambitie en een federale regering die ons land klaarstoomt voor de toekomst.

Lees verder

Top CD&V maakt onaanvaardbare keuzes, ACV moet andere wegen inslaan

Minister Koen Geens (CD&V) kwam onlangs, zonder een krimp te geven, op tv verklaren dat voor hem N-VA moest en...

Lees verder

Deuren van de KU Leuven staan wijd open voor bedrijfswereld

De KU Leuven stelt in haar beleidsplan dat ze met maatschappelijke uitdagingen omgaat op een “autonome – maar uiteraard ook...

Lees verder

Vlaams Energie- en Klimaatplan: veel symboolmaatregelen, beperkte impact

De Vlaamse regering stelde vandaag de definitieve versie van het Vlaams Energie- en Klimaatplan 2030 voor. Bond Beter Leefmilieu, WWF, Greenpeace, Natuurpunt en 11.11.11 stellen vast dat de noodzakelijke structurele omslag om tot effectieve CO2-reducties te komen ontbreekt. Wel is er een duidelijke evolutie in ambitie in de sectoren landbouw en natuur.

Lees verder

"Man-vrouw verhouding staat onder druk omdat we niet praten"

Na de positieve reacties op haar sociaal-culturele project Let’s Talk eerder dit jaar, kwam Leonie Delaey (23) met een vervolg: Let’s Talk (Wo)men. De bedoeling is nog steeds dezelfde: mensen met elkaar verbinden en bruggen bouwen tussen gemeenschappen door te práten. De documentaire ging in première in Filmhuis Klappei in Antwerpen, gevolgd door een workshop en praatmoment.

Lees verder

Druk druk druk: stress bij studenten van het hoger onderwijs

Het is weer die tijd van het jaar voor de studenten van het hoger onderwijs: de examens komen eraan en de stress stijgt. Hoewel een stevige en duidelijke planning al veel soelaas kan bieden, liggen er ook nog andere factoren aan de basis van die stress: de druk van medestudenten, maar ook die van docenten en ouders. Scholen bieden oplossingen, maar studenten blijken het ook vaak moeilijk te hebben om van de aangeboden hulp gebruik te maken.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Hoe de Israëlische propagandamachine werkt

Israël hanteert een uitgekookte propagandastrategie. Goed opgeleide woordvoerders beheersen het narratief. Westerse journalisten krijgen geen toegang tot Gaza en kunnen in oorlogsgebied enkel hun werk doen onder supervisie van de IDF. Manipulatie van de publieke opinie blijft een geducht wapen in de strijd.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium