Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Günther Blauwens (ACOD-Spoor): "Mijn spoorhart bloedt als ik zie hoe dit wanbeleid de reizigers élke dag gijzelt"

Günther Blauwens is algemeen secretaris van ACOD-Spoor, de sector van het ABVV die de belangen van het spoorpersoneel verdedigt. De staking van 29 november is een tweede waarschuwing aan de regering dat het zo niet langer kan.

Lees verder

Cultuurmarxisme en de omvolking

Filip Dewinter schuimt de universiteiten af met een lezing over zijn nieuwe boek 'Omvolking'. Ook Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken gebruikt de term regelmatig. Professor demografie Patrick Deboosere en cultuurfilosoof Lieven De Cauter over een bij de nazi’s geleende complottheorie.

Lees verder

Sociaal-culturele organisaties over nieuw decreet VlaReg: "Het ademt wantrouwen en toont een negatief beeld van onze sector"

130 landelijke sociaal-culturele organisaties en hun meer dan 14.000 lokale afdelingen in de sociaal-culturele sector reageren ontgoocheld op het nieuwe decreet van de Vlaamse Regering dat alle sociaal-culturele organisaties in Vlaanderen en Brussel reguleert. De toon in het decreet viseert organisaties die werken met mensen met een andere etnisch-culturele achtergrond. Dat stelt de Federatie sociaal-cultureel werk en amateurkunsten, die de sector vertegenwoordigt. “Dit is een fout politiek signaal dat vertrekt van wantrouwen, in tijden waarin onze organisaties belangrijker zijn dan ooit en alle duwtjes in de rug kunnen gebruiken”.

Lees verder

Naar onderwijs voor alle lagen van de samenleving

“Lerarentekort treft scholen met kwetsbare kinderen het hardst”, kopten de Vlaamse kranten afgelopen week. Dit blijkt uit het analyserapport dat onderwijseconomen Kristof De Witte en Letizia Gambi (KU Leuven) maakten van de niet-ingevulde schoolopdrachten voor de 1.500 basisscholen van Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

Lees verder

SMR-kerncentrales vergroten kans op misbruik van kernmateriaal, zijn niet goedkoper en produceren meer afval

De kernlobby overstelpt de maatschappij met peptalk over de schitterende toekomst die kleine kerncentrales tegemoet gaan. Tegelijk weten ze beter dan wie ook dat kleine kerncentrales nu al te kampen hebben met ernstige problemen, nog voor ze werkelijk bestaan. Eén ervan is het probleem van de bevoorrading met speciale nucleaire brandstof. Het enige land dat dit op dit moment kan doen is Rusland. Waarmee meteen de leugen van 'kernenergie maakt ons onafhankelijk' doorprikt wordt. Met als pikant 'detail': kleine kernreactoren vergroten de kans op verspreiding van kernwapens.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Bond Beter Leefmilieu en bewonersgroepen roepen Vlaams-Brabantse gemeenten op duurzame toekomstvisie Brussels Airport te ondersteunen

Samen met luchthavenactiegroepen uit de Vlaamse Rand schrijft Bond Beter Leefmilieu alle Vlaams-Brabantse gemeentebesturen aan. Ze vragen dat de gemeenten zich expliciet uitspreken voor de duurzame toekomstvisie voor Brussels Airport die ze hebben uitgewerkt. Want 2023 wordt een cruciaal jaar voor de toekomst van Brussels Airport.

Lees verder

Leven en denken van een dwarsligger

Het boek van Erik De Bruyn past in een reeks memoireachtige geschriften van mensen die, elk op hun manier, ‘levenslang links’ kunnen worden genoemd en die begin jaren zeventig ook elk op een eigen manier de barricade opklommen. Zij worden meestal soixante-huitards genoemd.  Die ‘achtenzestigers’ van toen zijn nu, indien nog in leven, mensen op een zekere leeftijd: achter in de zestig, zeventig of meer. Voor Vlaanderen was niet zozeer 1968, maar eerder 1970 een scharnierjaar.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium