Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Over solidariteit en kraken

De strijd over het lot van de Bernadettewijk lijkt gestreden. Na drie jaar verzet zijn de oorspronkelijke bewoners ge-herhuisvest, de oorspronkelijke krakers (van Bernadette Blijft!) gedwongen uitgezet door de vrederechter en de ‘nieuwe’ krakers eveneens uitgezet op bevel van de vrederechter. Deze onderstaande tekst omdat ik niet akkoord ga met de versie zoals die door Marc Heughebaert, voorzitter van WoninGent, weergegeven werd over wat er werkelijk gebeurd is in de wijk. En omdat zowel activisten en middenveld beter kunnen leren uit deze strijd. Opdat dit niet meer gebeurd. En omdat het anders had kunnen lopen indien krakers, activisten en middenveld deze strijd volledig omarmd hadden en als hefboom gebruikt om het huidige beleid omver te werpen.

Lees verder

Wat is ‘loss and damage’ en waarom wordt het een veelbesproken onderwerp op de volgende klimaattop?

‘Loss and damage’ zal een veelgehoorde term zijn op COP27, de aankomende klimaattop in Egypte. Wat is dit mechanisme dat in het leven werd geroepen om te bepalen welke landen schade oplopen door de klimaatverandering – en welke vergoeding daar tegenover staat?

Lees verder

Duitse gezinnen klagen overheid aan wegens luchtvervuiling

Inwoners van verschillende Duitse steden klagen de federale overheid aan voor de gezondheidsimpact die de luchtvervuiling in Duitsland heeft op zijn burgers.

Lees verder

Queen Elizabeth en de koloniale moordpartijen

Bij de dood van koningin Elizabeth II konden de lofbetuigingen niet op. Er was geen spatje kritiek te horen in onze mainstream media. Vanuit ex-kolonies van Groot-Brittannië en vanuit Ierland komen nochtans heel andere geluiden.

Lees verder

Over rouw en nooit opgeven

Stien Verbelen verloor haar geliefde man aan de gekende ziekte, die we liever niet bij naam noemen. Rouw is voor altijd, maar toch mag je nooit opgeven. Een stil boekje dat je 'voor altijd' bijblijft.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Geert Van Istendael steunt Grootouders voor het Klimaat

Een opmerkelijke aanwezige afgelopen zaterdag tijdens de startdag van de Vlaams-Brabantse afdeling van de Grootouders voor het Klimaat in Leuven was auteur Geert Van Istendael. Ik had met hem een kort gesprek voor Radio 2 Vlaams-Brabant.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium