Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Energieprijzen: er moet snel meer (controle) gebeuren!

De doorstijgende energieprijzen bezorgen veel gezinnen enorme financiële kopzorgen. Steeds meer mensen dreigen snel in problemen te komen, laat het ACV weten in een persbericht. "De verschillende regeringen van ons land geven aan van de verlaging van de energiefactuur een topprioriteit te willen maken. Dat is alvast een positief signaal", meent het ABVV. "Schulden stapelen zich op en velen hebben geen idee hoe ze die gaan inlossen." Beide vakbonden vinden dat er snel veel meer moet gebeuren.

Lees verder

Voedselpakketten naar getroffen arbeiders Borealis-schandaal

De arbeiders die slachtoffer werden van de sociale uitbuiting van de Borealis-werf zitten al maanden zonder loon en zonder eten. De overheid ontloopt haar verantwoordelijkheid om de arbeiders te steunen. Vrijwilligers van de SolidariTeams brengen hen daarom al meer dan twee weken voedselpakketten.

Lees verder

Productie van Cubaans COVID-vaccin in Italië brengt erkenning door WHO dichterbij

De ondertekening van een intentieverklaring voor de productie van vaccins tussen het Cubaanse Finlay Vaccininstituut en een Italiaanse biotechfirma is de nieuwste stap in de Cubaans-Italiaanse samenwerking voor COVID-19-bestrijding.

Lees verder

De IJzerwake heeft een zwak voor fascisme in haar DNA

De IJzerwake kan niet meer plaatsvinden in Ieper, de City of Peace. Als ze toch een vergunning zou krijgen zal daar een breed democratisch protest tegen moeten worden georganiseerd.

Lees verder

Leuvenaars starten 'wij betalen energiefactuur niet'-campagne

Journalist Luc Vanheerentals ging in gesprek met Leuvenaar Peter Terryn, een van de initiatiefnemers van de pas opgestarte 'Wij betalen niet’-campagne.

Lees verder

Bankenwaakhond FairFin: 'Groene' staalproducent draagt bij aan droogte en onteigening in Brazilië

De eucalyptusplantages die houtskool leveren voor de hoogovens van staalproducent Aperam, die ook vestigingen in België heeft, dragen sterk bij aan het watertekort in de Braziliaanse Cerrado. Dat blijkt uit onderzoek van verschillende Braziliaanse universiteiten en middenveldorganisaties.

Lees verder

Koen Mortiers ‘Voices of Liberation’: Documentaire onderdompeling in de oorlogsrealiteit

Vanaf 2 september, dag waarop anno 1944 geallieerde troepen de Belgische grens bereikten, is de docuserie ‘Voices of Liberation’ te zien op Streamz. Deze 11-delige reeks van filmmaker Koen Mortier (‘Ex-Drummer’, ‘Engel’) over de bevrijdingsroute dompelt ons via persoonlijke verhalen op visuele en poëtische wijze onder in een harde realiteit. Door triomfalisme en propaganda te weren en Grote Geschiedenis te verstrengelen met persoonlijke verhalen belicht Mortier niet enkel de complexiteit van de bevrijding te belichten, maar ook de impact van oorlog. Sterke televisie.

Lees verder

Covid-rapport: “De wereld liet de armste landen in de kou staan”

Een rapport over de manier waarop de wereld heeft gereageerd op de coronapandemie concludeert dat mensen in arme landen op grote schaal in de steek werden gelaten. Zo wordt de lage vaccinatiegraad in het Zuiden vaak voorgesteld als vaccintwijfel: “niet correct”, zeggen de onderzoekers.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Vivaldi lost energieproblemen op

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium