Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Duitse soldaten terug naar het oostfront?

Er zijn volgens Duits socioloog Wolfgang Streeck redenen om aan de vastberadenheid van de VS te twijfelen om de oorlog tegen Rusland te blijven steunen. Het verleden – Afghanistan, Vietnam, Irak – maakt duidelijk dat de VS hun bondgenoten in een proxy-oorlog zonder scrupules als een baksteen laten vallen als het Amerikaans belang dat vereist. Duitsland kan daarom als proxy (en eventuele zondebok als het verkeerd loopt) naar voren worden geduwd om de VS toe te laten zich zonder gezichtverlies terug te trekken.

Lees verder

"Kom uit die ivoren toren, tijd voor een meer democratische universiteit"

28 maart 2023, Gent. Studenten van de Universiteit Gent (UGent) voerden dinsdagmiddag actie tegen de besparingen die de UGent plant uit te voeren op vlak van duurzaamheid. De Raad van Bestuur kwam op dat moment samen om de besparingsplannen te bespreken.  “Wij vinden de besparingen, als studenten, zorgwekkend. In tijden van de klimaatcrisis mag men niet besparen op duurzaamheid. Dit accepteren wij niet!”,  aldus de studenten van End Fossil Gent.

Lees verder

Drie keer meer investeringen in groene energie nodig om planeet leefbaar te houden

De energietransitie zit allesbehalve op schema. Volgens deskundigen moet er jaarlijks zo’n 1000 miljard euro aan fossiele investeringen herleid worden naar hernieuwbare projecten om bij te benen. Dat is jaarlijks drie keer meer dan nu.

Lees verder

Zijn we bang van meertaligheid?

Naar aanleiding van de resultaten van de KOALA-test in 2022 wil minister Ben Weyts de taalachterstand tegengaan. Volgens hem ligt de oorzaak voor deze zwakke cijfers voornamelijk bij leerlingen met een andere thuistaal en heeft hun kennis van het Nederlands een grote impact op de andere leerlingen. Zo predikte hij zelfs onlangs in het parlement dat thuistaal niet aanwezig mag zijn in de klas. Maar is dit ook zo?

Lees verder

Joegoslavië en het ware gelaat van de NAVO

Miel Dullaert heeft een lange staat van dienst als journalist en als parlementair medewerker. Hij volgde destijds de oorlog in Joegoslavië en ziet zekere gelijkenissen met de oorlog in Oekraïne.

Lees verder

Dank aan alle deelnemers aan onze tevredenheidsenquête (en aan iedereen die ons blijft appreciëren)

Recent hebben we op de sociale media en op de website een tevredenheidsenquête gelanceerd. We kregen 420 antwoorden. Met 87 procent zijn jullie het eens dat DeWereldMorgen.be een meerwaarde is in het medialandschap. Maar er vielen ook heel wat kritische opmerkingen. We vatten de resultaten van de enquête hier samen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Liefste Gentse (Jong)socialisten

Voor Gent!    Liefste Gentse (Jong)socialisten, Het is zover, witte rook voor de stadslijst, zo vernamen we afgelopen zondag. Donkere wolken boven Gent, wat ons betreft. Kartelpartnerruil, waarbij jullie de liberalen blijken te verkiezen boven...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium