Copy
Bekijk dit in je browser

Stichting Greyhounds Rescue Holland

Nieuwsbrief  |  Januari 2015  |  nummer 53

Lieve vrienden van onze prachtige stichting,

Voor u de nieuw ontworpen “GreytNews”, waar met zeer veel liefde aan gewerkt is.
We hopen in iedere GreytNews (iedere 4 weken) een afspiegeling te laten zien van uw en onze liefde voor de “hondjes”. Vrolijke, mooie, ontroerende verhalen, een strip over het gedrag van een Galgo en informatieve stukken zullen er in de GreytNews verschijnen. We hopen dat u met net zoveel plezier zult lezen als wij hebben gehad in het maken ervan.

Heeft u een leuke, mooie, bijzondere, grappige bijdrage voor onze “Greyt” mail dan naar: greytnews@greyhoundsrescue.nl

Alvast bedankt,
met vriendelijke groet, GreytNewsteam

Eerbetoon aan "Angie"

Blijvende herinnering aan een prachtige hond...

Lieve mensen van Greyhound Rescue Holland,

Wij willen jullie op de hoogte brengen van het overlijden van onze geliefde hond, Angie. Wij hebben haar in laten slapen op advies van de dierenarts, die niets meer voor haar kon doen. Zij kon de laatste maanden steeds moeilijker zitten. Ik moest haar heel veel helpen ook ‘s nachts ging ik er regelmatig uit bed om haar te helpen. Soms gaf zij een gilletje als zij net gezeten had maar zij hield zich zo goed, ze was zo dapper…

"We hebben haar uit huis gedragen terwijl we, 'Angie' van de Stones voor haar draaiden."

De dierenarts heeft haar na pijnstillers een spierversterkende injectie gegeven toen dit niet hielp kreeg zij nieuwe medicatie en was dit het laatste redmiddel. Zij is thuis ingeslapen, heel rustig. Wij hebben haar uit huis gedragen terwijl we, “Angie” van de Stones, voor haar draaiden (we draaiden dit regelmatig voor haar en zongen altijd mee, zij wist dat dit over haar ging…). We hebben haar naar de Universiteit van Utrecht gebracht (zoals afgesproken) en hebben haar als donorhond aangeboden. Lees verder...

Zwarte Galgo's

Black is Beautiful...

Een leeg “WIT” vel papier, wat nu? Er moet wel een verhaaltje komen dus...
komen er nu zwarte letters op! Zwart is in onze taal vaak negatief.
Zelfs (een) negatief is grotendeels zwart!
 
Je zit op “zwart zaad” Is niet best. Je valt in een “zwart gat.” Ook niet best.
Het is een “zwarte dag.” Niet fijn! Iemand “zwart maken.” Echt niet leuk.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wat is dat toch voor een raar gegeven, dat “zwart” zo een negatieve bijsmaak heeft? Het gekke is, dat het blijkbaar óók op een of andere manier geldt voor honden, met name de Galgo. Lees verder...

Een bijzondere vriendschap

Francis en Koos...

Hierbij een verhaal over een bijzondere vriendschap tussen de twee grootste tegenpolen die je maar in de hondenwereld kunt vinden. Bijna 6 jaar geleden hebben wij onze lieve Frances, van toen ongeveer 1,5 geadopteerd uit Spanje. Het meisje was broodmager, doodsbang voor alles en moest de wereld waar ze in terecht was gekomen nog ontdekken. Dat deed zij de eerste maand van onder de keukentafel. Met speciale voeding is zij op gewicht gebracht en met veel aandacht gaat ze nu, 6 jaar later nog steeds met kleine stapjes vooruit. De angst zal nooit helemaal uit haar verdwijnen. Vooral vreemde mannen, harde geluiden en snel bewegende objecten zijn nog eng.

"Ik was bang dat het niets zou worden."


Anderhalf jaar geleden is er nog een hondje bijgekomen. Koos komt bij een foute fokker vandaan, heeft ook een nare tijd achter de rug en een aantal angsten daar aan over gehouden en een blaasaandoening. Koos is een Boerboel en is heel erg dominant naar vreemde honden. De ontmoeting vond plaats op straat maar Koos deed op afstand zo lelijk dat ik het niet vertrouwde. Ik was bang dat het niets zou worden, Frances had haar staartje tussen haar benen en wilde eigenlijk wegrennen. We hebben ze door een hek kennis laten maken. Lees verder...

Week uit het leven van een vrijwilliger

Ampa Colmenares


– Maandag 24 november

9.15 uur
Ik krijg een belletje. Of het mij wat lijkt om mij aan te sluiten als vrijwilliger bij het evenementen-team van GRH. “Eh….huh?” “Ik?.....echt? “ Ik besluit voor 1 keer in mijn leven goed na te denken voordat ik zomaar ja zeg. Dit is belangrijk! Dit is niet zomaar iets. Dit gaat om honden, om verantwoordelijkheid, om een stichting die draait op vrijwilligers. Ik beëindig het telefoongesprek met de vraag om wat bedenktijd en spreek af over een paar dagen te laten weten wat mijn besluit is.

11.30 uur
Oooh, Babeth en Joke hebben zich ook weer aangesloten bij GRH. Ik ga meteen ja zeggen. Ik ga het meteen doen. Wat leuk!!!

11.34 uur
Nee, wacht even. Ik heb vier minuten geleden met mijzelf afgesproken dat ik goed moet blijven nadenken. Ik kan mij niet aansluiten bij GRH omdat Joke en Babeth zo leuk zijn. Hoeveel tijd kost dit mij per week? Kan ik het opbrengen? Ik besluit een rondje te bellen. Met mijn wellicht toekomstige GRH evenementen collega’s, met oudgedienden van het evenemententeam. Een goed onderzoek is het halve werk zei mijn vader altijd. Lees verder...

U komt toch ook?

Winterwandeling Run-Around

In januari is het weer tijd voor een gezellige en informatieve GRH winterwandeling. Het zal een bijzonder evenement zijn, want het kersverse bestuur en teams in nieuwe samenstelling staan te popelen om zich persoonlijk voor te stellen en kennis te maken.

Programma
Op 25 januari 2015 zijn we te gast in Oss bij de Geffense Plas, een vertrouwde locatie maar met een nieuw gezicht en bruisend van enthousiasme en nieuwe ideeën. Het programma is als volgt:

-          11:00                ontvangst bij de Geffense Plas

-          12:00                presentatie pleeghonden

-          12:30                presentatie bestuur

-          12:30-13:30      lunchgelegenheid (op eigen kosten)

-          14:00                lezing gedragsdeskundige Lisa Dempsey

-          16:00                einde dag en afscheid

De wandeling vindt plaats vanaf 11:00 op het volledig afgezette terrein bij de locatie, direct gelegen aan de plas. De honden kunnen heerlijk loslopen, lekker rennen en draven. Aan de boszijde bevindt zich een toegangspoort die openbaar toegankelijk is. Deze poort zal door de vrijwilligers van GRH bewaakt worden tussen 11:00 en 15:00 uur, zodat de honden niet  kunnen ontsnappen. Buiten deze tijden moet er zelf opgelet worden.

Activiteiten
Het belooft een leuke dag te worden met veel mogelijkheden om te genieten van alle honden en onderling ervaringen uit te wisselen. Natuurlijk zal ook de GRH-shop met een kraam aanwezig zijn en lopen de vrijwilligers rond om alle vragen te beantwoorden die u heeft. Ook zullen honden aanwezig zijn die nu nog in een pleeggezin zijn ondergebracht. Wie weet treft u uw nieuwe maatje! Heeft uw hond nog geen beschermend jasje, is dit dé uitgelezen kans in de kraam van Elly en Christine Scholtsz een passend kledingstuk uit te kiezen. Ook aan de kleine bezoekers is gedacht. Op het terrein bevindt zich een leuk kinderspeeltuintje met diverse toestellen.

Graag verwelkomen wij u op de wandeling. Deelname is kosteloos. U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen naar evenementen@greyhoundsrescue.nl.

De Geffense Plas
Gielekespad 10
5343 XN Oss

www.geffenseplas.nl

Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen? | Pas je voorkeuren aan | greyhoundsrescue.nl

Copyright © 2008 – 2015  Stichting Greyhounds Rescue Holland


Email Marketing Powered by Mailchimp
Facebook
Twitter
YouTube
Webshop