Copy
Bekijk dit in je browser

Stichting Greyhounds Rescue Holland

Nieuwsbrief  |  Maart 2015  |  nummer 55

Lieve vrienden van onze stichting

Alweer de 3e Greytnews van dit jaar. Wat vliegt de tijd. Over vliegen gesproken, wat zijn er weer veel hondjes geadopteerd via onze stichting. We zijn daar heel blij mee. Denkt u aan ons als u vliegt naar Spanje en een hondje mee terug zou willen en kunnen nemen? Vanzelfsprekend regelt onze stichting alles met betrekking tot het vliegen van een hondje. 


Dankbaar zijn we voor al die lieve mensen die een hondje in hun huis en hun hart willen opnemen. Hen de liefde en warmte en geborgenheid geven, die zij zo verdienen.  

Aan zo’n adoptie gaat zoveel werk vooraf, dat zien mensen van buitenaf niet. Gelukkig zien zij wel het resultaat. Gelukkige hondjes, onder andere op Facebook. We kunnen intens genieten van al deze blije hondjes en al die mooie en fijne verhalen en foto’s die wij dagelijks van adoptanten ontvangen. 

Maar laten wij ook niet die harde werkelijkheid vergeten. Adopties zijn fantastisch maar wat daar in Spanje gebeurt dagelijks is gruwelijk en moet stoppen. Maar hoe verander je zo’n diep ingewortelde mentaliteit. Dat is iets om gezamenlijk heel hard over na te denken en vol voor te gaan. Geen enkel dier zou deze verschrikkingen moeten ondergaan. 

Voor nu wens ik u veel leesplezier en wil ik u vanuit ons team bedanken voor uw steun en voor de liefde die u uw hondje(s) geeft. 

Daar doen wij het voor. 

Team GreytNews

Lina

Ik beloof om een goede en trouwe vriend te zijn...

Lieve baasjes,
Ik werd zwanger aan mijn lot overgelaten,
niet door mensen maar door piraten.
Gewoon uit het niets afgedankt,
waardoor ik veel te veel was afgeslankt...
Maar gelukkig zijn er mensen,
die dieren wel al het goede wensen.
Mijn kinderen hebben een goed thuis gevonden,
waardoor ik met een goed gevoel naar Nederland kan worden verzonden.
Daar heeft een geweldig gezin een belangrijke beslissing genomen,
daar ben ik nu al over aan het dagdromen...
Zondag is het mijn en jullie grote dag,
als jullie mij zien worden jullie verliefd in een oogopslag.
Ik beloof om een goede en trouwe vriend te zijn,
met geduld en liefde hebben we het vast en zeker heel fijn.
We gaan samen als gezin genieten van het leven en
ik wil jullie bedanken voor de kans die jullie mij geven!

Liefs Lina 🐶

Even voorstellen

Wendy de Vries

Al in mijn kinderjaren is de liefde voor dieren ontstaan en heb ik ook altijd dieren om me heen (gehad). Van konijn tot paard en van geit tot schildpad. Niets was me te gek en wat was ik er altijd dol mee.

Het is er nooit van gekomen om mijn liefde voor dieren om te zetten in beroepsmatige werkzaamheden.

Lees verder...

 

Linda Kuipers

Wat bijzonder dat ik iets mag vertellen over mezelf. Vanaf mijn jongste jaren was ik ervan overtuigd dat ik met dieren zou gaan werken en daar ben ik gelukkig ook nooit vanaf geweken.

Dit is waar mijn hart ligt. Na het voortgezet onderwijs heb ik de studie paraveterinair dierenartsassistente gevolgd.

Lees verder...

Priscilla van Vleuten

Mijn naam is Priscilla van Vleuten en ik ben 25 jaar. Ik ben altijd gek geweest op dieren en heb dan ook, hoe kan het ook anders, de opleiding dierverzorging gedaan.

Ik ben al vrijwilliger op een kinder-/zorgboerderij bij mij in de buurt, maar vind dat ik vrijwilliger zijn voor GRH ernaast kon doen.

Lees verder...

 

Carmen en Oscar

Samen is veel leuker!

Hallo allemaal,

Ik lees graag alle verhalen over onze windhondjes en geregeld krijg ik tranen in mijn ogen als weer zo'n hondje mij met trieste ogen aankijkt. Soms zou je ze allemaal willen adopteren maar dat gaat helaas niet. Maar als je ziet dat zo'n geadopteerde hond van een angstig muisje verandert in een lieve hond die jou vertrouwt, dat is zo fijn.

Mijn 2 hondjes zijn een jaar na elkaar geadopteerd maar ze liggen altijd samen in 1 mand. Als de één even niet in de buurt is en de ander hem dan mist, wil dat zeggen dat ze elkaar nodig hebben. Toen we Carmen kregen, hadden we Mara nog en die trok zich helemaal op aan Carmen.

Carmen is nergens bang voor, bij iedereen komt ze kroelen. En dan Oscar, hij kan de deur open krijgen en is altijd nieuwsgierig. Hij hoort alles en heeft een paar keer per dag de gekke 5 minuten. Dan gooit hij zijn speeltjes over tafel, rent in de vierkante meter door de rondte en gooit zijn kont in de lucht en blaft waarmee hij duidelijk wil maken dat we moeten meespelen. We lachen ons slap. Heerlijke beesten. Volgende keer weer een ander verhaaltje. 

Groet Anny Boon, Zierikzee

Hoe is het met Gaia (Bambu)?

Twee maanden verder

17 januari, eindelijk is het dan zover! We mogen Gaia ophalen op Schiphol! Eduard is als eerste uit het vliegtuig maar moet helaas ook het langste wachten op de kostbare bagage. We hadden in ieder geval alle tijd om te zwaaien en ons af te vragen hoe lang het nog zou duren voordat Gaia en Puchi zouden worden binnengereden.

Gaia bleek een echte dame want ze heeft de bench (en automatisch ook het vliegtuig) keurig schoon gehouden onderweg. Het was duidelijk te merken dat de hondjes elkaar al een tijdje kenden want ze hielden elkaar scherp in de gaten terwijl ze gelaten alle drukte over zich heen lieten komen.

Lees verder...

Een pleeghond in het zonnetje

Zoekt u een zonnetje in huis, denk dan alstublieft aan Balu

Balu is nu ongeveer een week bij ons in de pleeg. Wij hebben hem leren kennen als een heel vrolijke, nieuwsgierige, sociale galgo van 10 maanden jong. Hij zit bij onze 3 Galga's en een klein hondje en 2 poezen en dat gaat uitstekend. Hij krijgt onze dames zelfs ook meer aan het spelen.

Met wandelen vindt hij alles en iedereen interessant en springt het liefst enthousiast tegen iedereen op. Wanneer Balu een ander hondje van een afstand ziet, begint hij al vrolijk te kwispelen en wil hij er het liefst naar toe sprinten.
Op tafel ligt niks veilig voor hem, tenminste wat eten betreft. Hij steelt ook van het aanrecht maar dat klinkt misschien voor meer mensen bekend in de oren.

Balu kan ook goed met kinderen overweg, lekker samen buiten met een bal of touw stoeien. Balu luistert goed naar zijn naam en gaat ook zitten op commando. Het zou wel heel fijn zijn als hij een speelkameraadje zou hebben.
Zoekt u een zonnetje in huis, denk dan alstublieft aan Balu.

Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen? | Pas je voorkeuren aan | greyhoundsrescue.nl

Copyright © 2008 – 2015  Stichting Greyhounds Rescue Holland


Email Marketing Powered by Mailchimp
Facebook
Twitter
YouTube
Webshop