Copy
Bekijk dit in je browser

Stichting Greyhounds Rescue Holland

Nieuwsbrief  |  december 2015  |  nummer 59

Lieve Mensen,

De regen valt tegen het raam. Ik lees de berichten die geschreven zijn voor deze GreytNews. Verhalen geschreven door de mensen in het team van GRH. Het verhaal achter de foto op onze mooie site. Een verhaal over een pup (die enorm bleek te zijn) die ik zelf met onze Henkie opgehaald heb uit Spanje, samen met twee lieve GRH collega's. Prachtig om haar zo te zien en over haar te lezen. Een GreytNews die gaat over het hebben van verwachtingen. Wat verwacht een nieuwe adoptant van zijn/haar hond uit Spanje?

Ik besef iedere dag, werken voor GRH is een eer. Iedere dag is weer anders. Geluk en verdriet wisselen elkaar af en soms begrijp je niet waarom mensen op een bepaalde manier handelen (of juist niet). Geniet van je hond. Kijk naar je hond en zie kleine positieve veranderingen (bijvoorbeeld bij een angstige hond). Kijk naar wat er goed gaat (is vaak meer dan je denkt) en werk aan wat moeizaam gaat.

Vanaf heden maakt Gerdien Averink deel van ons GreytNews team, fijn! Ik kijk uit naar haar input/ideeën. 

Een hond in je huis,
een hond in je hart.
Een vriend in je leven,
voor deze vriend een nieuwe start
Een kans op geluk,
een kans op een leven.
Bedankt namens ons,
voor wat jullie hen geven. 


Heel veel leesplezier en een geweldig, mooi en liefdevol 2016 samen met uw viervoeter(s).


Waarom een hond uit Spanje?

Waarom zou je een hond adopteren uit Spanje? Omdat je onze stichting een warm hart toedraagt? Omdat je veel van windhonden houdt en het geweldige honden vindt? Omdat je een hondje uit Spanje met een naar verleden een mooie liefdevolle toekomst wilt geven?Genoeg redenen te bedenken maar eigenlijk is er maar één ding echt heel erg belangrijk: weten waar je voor kiest.

Een hond met een rugzak die soms, vanwege zijn verleden, gedrag kan vertonen waar je hard mee aan de slag moet. Waar je heel veel tijd en energie in moet steken. Een hond waar je geen te hoge verwachtingen van moet hebben.

» Lees verder

Miriam (Nazorgteam)

Mijn naam is Miriam Kooiman en ik ben nu bijna drie jaar werkzaam bij de nazorg van GRH. Toen ik voor het eerst in mijn leven in contact kwam met galgo’s was ik direct verkocht. Ik heb zelf een lieverd van ruim negen jaar, Sjoeke, en in mijn omgeving zijn ook verschillende galgo’s geadopteerd.

» Lees verder

Bikkel is een bikkel

Dit is niet het eerste stukje dat ik schrijf voor de Greytnews. Er zijn al meerdere artikeltjes vooraf gegaan over diverse onderwerpen met betrekking tot "de Galgo" en stichting GRH.Zo ging het ene artikel over waarom een zwarte, afgedankte Galgo "racehond" absoluut kansloos is op een normaal leven, (überhaupt een leven) na zijn of haar rencarrière. Daar zat begrijpelijk de vraag aan vastgekoppeld of potentiële adoptanten serieus wilde nadenken over het adopteren van een zwart exemplaar.

» Lees verder

Svintha (Adoptieteam)


In augustus werd ik gevraagd om mee te gaan draaien in het adoptieteam nadat ik vanuit Malaga vier pups mee had genomen, waarvan er twee tijdelijk bij mij in huis kwamen. 

Oeps, als ik toen had geweten hoeveel werk het was weet ik niet of ik wel ja gezegd had. Maar ondanks dat zit ik er en werk ik intensief samen met het adoptieteam, pleegteam, het bestuur en heel veel andere GRH-vrijwilligers. En als mensen aan mij vragen wat ik daar doe, kan ik daar kort over zijn: relatiebemiddeling tussen hond en gezin. Daar zit aardig wat werk aan vast maar levert ook zoveel voldoening op als je ziet hoe een gezin hun nieuwe huisgenootje verwelkomt.

Al 30 jaar heb ik zelf honden. Ooit begonnen met een kleine mix en met daarna een Ierse Wolfshond heeft het windhondenvirus toegeslagen. Nu heb ik een 12-jarige galgomix en een 3-jarige galgo en binnenkort komt er nog een galgo bij. Inmiddels draai ik drie maanden mee en ik doe niet anders dan mensen vragen om huisbezoeken voor het adoptieteam te doen of aanwezig te zijn als er een vlucht aankomt en ik zie regelmatig verslagen binnenkomen van de nazorgers. Ik ben er trots op om te zien hoeveel vrijwilligers over hebben voor onze prachtige honden en de honden die nog komen. Niet alleen bestuur, pleegteam, adoptieteam en alle mensen die daar bijna dagelijks mee bezig zijn, maar alle mensen die op hun eigen manier een steentje of steen bijdragen. 

Dus, ook al gaat dit verhaaltje over mij: ik ben zo blij met al die andere vrijwilligers zonder wie ik dit absoluut niet kan doen!

Svintha

Skye

Wij zijn Claire en Mathijs, beiden 33 jaar, woonachtig in Riel en op dit moment de gelukkige eigenaar van Skye, Esfinge voordat ze bij ons kwam.

Beiden zijn wij opgegroeid met honden in onze jeugd en zoals dat wel vaker gaat vonden wij het toch wel heel erg gezellig om samen een hondje te hebben. Claire heeft altijd een voorkeur gehad voor windhonden en we wilden graag een volwassen hond. Zo kwamen we in 2009 uit bij ons eerste windhondje, Luna. Ze was letterlijk over het hek van het asiel gegooid! Onbegrijpelijk, zo'n lief dier, op zo'n manier dumpen. Na de kennismakingswandeling bij het asiel bleef Luna met haar koppie tegen de knie van Mathijs aan steunen. Luna had besloten dat wij haar nieuwe baasjes werden. Wat waren we blij met haar liefde, eigenaardigheid en haar gekke typische windhonden streken. Helaas hebben we vorig jaar afscheid van haar moeten nemen. Ze was op...

» Lees verder

Ria (Nazorgteam)

Hallo beste GRH-vrienden,

Even voorstellen: mijn naam is Ria Remmerswaal. Ik ben nu een kleine 10 jaar bij de stichting. Het is allemaal begonnen op de hondententoonstelling de Winner in Amsterdam. Daar kwamen we Vicky en Babeth tegen en na lang gezellig kletsen zijn we donateur geworden. Ik wilde een steentje bijdragen aan de moeilijke situatie van de honden in Spanje. Van het één kwam het ander. Men vroeg ons om pleeggezin te worden voor getraumatiseerde hondjes die opnieuw opgevoed moesten worden. Aangezien wij al jaren honden in ons midden hadden, leek dit een juiste keus. Mimosa, Pipi en ook Trigger zijn bij ons op cursus geweest. En na goed gevolg op de cursussen werden deze honden geadopteerd . Zij kwamen goed terecht en dat verdienden de honden ook. In diezelfde tijd werd er ook een beroep op mij gedaan om hondjes op Schiphol van de passagier over te nemen en over te dragen aan de adoptant. Dit is zeer hartverwarmend werk. Je ziet de hondjes opbloeien zodra ze uit de benches komen en naar de nieuwe baasjes toegaan. Ook hebben we inmiddels zelf twee mooie dames uit Spanje: Nevada en Montana en een collie Dakota. Daarnaast ben ik ben lid van het nazorgteam. Zoals jullie zien ben ik op vele fronten bezig voor de hondjes. Ik hoop dit ook nog een geruime tijd te kunnen blijven doen.

Liefs Ria

Monique (Nazorgteam)

Bij velen wordt de liefde voor dieren met de paplepel ingegoten. Ik ben van de wieg af aan opgegroeid met verschillende jachthonden, paarden, geiten, vogels enz… de eerste hond die ik als baby in de ogen keek was een Airedale Terriër genaamd ‘’Robbie’’. Mijn moeder fokte Franse Bassets en mijn vader richtte jachthonden af.

» Lees verder

Pablo, een leven in vertrouwen

Op 29 oktober 2015 is onze zeer geliefde galgo Pablo gestorven. Hij had uitgezaaide nierkanker. Onze makker heeft in zijn leven vele overwinningen behaald, maar hiertegen was niet te vechten… Wij hebben hem laten inslapen en zo afscheid van hem genomen, hetgeen ons zeer zwaar viel en veel verdriet doet.

» Lees verder

Copyright © 2015 Stichting Greyhounds Rescue Holland.Ik wil deze nieuwsbrief niet meer ontvangen  |   Update je voorkeuren 


Email Marketing Powered by Mailchimp
Facebook
Twitter
YouTube
Webshop