Copy
View this email in your browser

Nyhetsbrev Mars

 

Hej på er! Scenkonstdagarna i Borås har helt plötsligt passerat. Vart tar dagarna vägen!? Fantastiska dagar var det med fina möten och samtal. Nu är vi nyfikna på vad som kommer att bokas runt om i regionen. Ni har alla fått information av Louise Morberg, som kommer att turnélägga alla de fria grupperna. Glöm inte att gå in på Riksteatern Västs hemsida för att boka in vad ni vill ska visas hos just er till hösten 2017. Viktig info om detta finner ni även här i nyhetsbrevet.

Här nedan har vi har ett både intressant och viktigt nyhetsbrev för er att läsa! Allt från information om ekonomiskt stöd till datum för olika scenkonstdagar framöver. Se innehåll här nedan. Bilden är från morgonseminariet dag två under Scenkonstdagarna i Borås, som handlade om landsbygdsperspektiv och den urbana normen. 

- Eldfesten i SVT
- Projektet VASS
- Stöd för syntolkning
- Turnéläggning fria grupper
- Scenkonst17
- Scenkonstdagarna barn och unga i Uddevalla
- Är du intresserad av att ingå i Dansnätverk? 
- Nytt intranät på gång!
- Uppdatera era kontaktuppgifter! 
- Glöm inte att anmäla er till Årsmötet 9 april!

Eldfesten Göteborg i SVT

Om du inte har möjlighet att vara i Stockholm och Kungsträdgården imorgon tisdag 14 mars har du möjlighet att följa Eldfesten i SVT. Allt startar 18:30! Ni har också självklart möjlighet att ta del av festen i Göteborg, på Heden, om ni har möjlighet till det. 

Här är länken till SVT >> http://www.svt.se/eldfesten--chaharshanbeh-soori 
Projektet VASS 

Syftet med VASS är bland annat att möjliggöra turnéverksamhet av "vass" scenkonst hos ett antal arrangörer i regionen. Vi vill även fortsätta bygga goda relationer mellan arrangör och producent, öka förståelsen för varandra samt utveckla arrangörsskapet anpassat för VASS scenkonst. 

Inför första omgången av VASS, som vi planerar dra igång till hösten 2017, ska sex arrangörsföreningar ingå. Om är intresserade av att vara med i projektet hör av er innan 31 mars till sanna.nyman@riksteatern.se. Vi kommer även att ta kontakt med ett par föreningar som vi tänker kan ingå i projektet. Föreningarna som väljs ut kommer bland annat att ha geografisk spridning i hela regionen, vara av olika storlek och ha olika förutsättningar, samt kommer några föreningar att ha ingått i det tidigare projektet BRON.  
Stöd för syntolkning

Nu har ni möjlighet att söka stöd för syntolkning hos oss på Riksteatern Väst. Det ingår i vårt Kompetens- och utvecklingsstöd. Just nu gäller det främst föreställningarna Bra människor och Nina Simone

Detta är ett bra tillfälle att kunna tillgängliggöra föreställningarna för fler och nå en större publik. Med stödet täcker ni de kostnader som uppkommer för tolkarna. 

Följ länken här nedan för att söka stödet. 
>> http://vast.riksteatern.se/kompetens-och-utvecklingsstod 
Turnélägging fria grupper

Deadline för sista bokningsdatum har blivit tidigarelagt till 31 mars på begäran av flera föreningar. Detta för att besked ska kunna ges till er föreningar redan 30 april, i tid innan sommaruppehållet. 

Länk till bokning av föreställningar >> http://vast.riksteatern.se/bokning-fran-urvalet-pa-scenkonstdagarna

Scenkonst17


                                                                                                                                                                                  FOTO: Alejandro Alvarez
I maj är det äntligen dags för Scenkonst17. Under ett dygn kommer teaterföreningar och anställda vid Riksteatern tillsammans sätta tankar och känslor i rörelse genom fördjupade kunskaper om aktuell scenkonst. 

Datum: 20-21 maj (lunch till lunch)
Plats: Hallunda (boende Scandic hotell, Kungens Kurva)

I år ligger fokus på Riksteaterns tematiska spår Demokratins gränser och Människa och natur liksom det ökade intresset för danskonst i samhället. De teaterföreningar som ingår i spåren kommer under dagarna att beredas möjlighet att mötas för att samtala specifikt om just detta.

Under dagarna kommer deltagarna också att ha förmånen att stifta bekantskap med några av de konstnärer som under året har residens på Riksteatern samt få smakprov från såväl dans- som teaterresidensen.

Riksteatern erbjuder två personer från varje teaterförening att åka på Scenkonst 17. Innehållet för Scenkonst17 vänder sig till vissa delar till unga så det är ett gyllene tillfälle för teaterföreningarna att bjuda med yngre medlemmar och/eller arrangörer.

En inbjudan till Scenkonst17 kommer att skickas ut i slutet av mars. Arbetet är i full gång och all information inför dagarna publiceras allteftersom på http://scenkonst17.riksteatern.se
 

Scenkonstdagarna barn och ungaRegionteater Väst och Kultur i Väst fortsätter den gemensamma satsningen på utbudsdagar för scenkonst. De visar smakprov på bokningsbara föreställningar från Kulturkatalogen Väst och berättar allt du behöver veta om det regionala arrangörsstödet.

Datum: 5-6 april
Plats: Regionteater Väst, Uddevalla
Hålltider båda dagarna:
8.30: Registrering och kaffe
9:20: Programmet börjar
16.30 Dagen avslutas

Anmälan: Det finns ett fåtal platser kvar! Du anmäler dig till ylva.ehrenborg.harstrom@kulturivast.se. Anmälan är bindande. 
Kostnad: 300 kr (+moms) per dag. Lunch samt fika på förmiddag och eftermiddag ingår.  
Är du intresserad av att ingå i Riksteatern Västs Dansnätverk?
       Så klart du är! :)Dansnätverket har funnits sedan 2015 och är ett regionalt forum för Riksteaterföreningar i Västra Götalandsregionen som är intresserade av dans. I nuläget är 13 Riksteaterföreningar och anslutna organisationer med och fler vill vi bli! Var med och sprid dans och intresset för danskonst i hela regionen. 

Inga krav på att köpa föreställningar finns. Nätverket finns för ert intresse och för att öka kunskapen om och lusten kring dans. Denna fantastiska konstart! Vi gör resor, ser föreställningar, lär oss mer om dans samt samarbetar med och träffar även dansnätverket i Skåne. 

10-11 juni planerar vi en dansresa till Malmö för att träffa dansnätverket i Skåne och för att fylla på med kunskap och inspiration. Bland annat får vi ta del av Skånes Dansteater och Dansstationen, prova på workshop, se föreställning m.m. Mer information och inbjudan skickas ut inom kort till alla inom Dansnätverket. 

Om du är intresserad av att ingå i detta nätvek, skicka in följande uppgifter till sanna.nyman@riksteatern.se
- Namn
- E-post
- Förening/Ansluten

Ser fram emot att få dig med i vårt nätverk! Vid frågor eller funderingar tveka inte att höra av dig. 
Nytt intranät på gång!

En levande mötesplats för samarbete och utveckling för alla överallt. 

Arbetet med intranätet är snart färdigställt och ambitionen är att lansera den första versionen i april. Fokus är att ha en ny, sökbar struktur på plats med överflyttat innehåll från Insidan och TF-sidorna. Efter den första lanseringen fortsätter utvecklingen/arbetet.

Varför nytt intranät? Syftet med ett nytt gemensamt intranät är främst att främja vi-känslan i organisationen, att tillgängliggöra relevant information och skapa bättre överblick över verksamhetsinformation och arbetsverktyg, samt bättre möjliggöra kommunikation mellan Riksteatern nationellt, regionalt och lokalt.

Hur kommer det att gå till? Hemsidorna tf.riksteatern.se ("TF-sidorna") och insidan.riskteatern.se ("Insidan") slås ihop för att bilda ett gemensamt intranät för hela Riksteaterns organisation (nationella tjänstepersoner, riksteaterkonsulenter och regionala och lokala föreningsrepresentanter).


Vad förväntas av dig? Uppdatera/kontrollera information om dig själv och din riksteaterförening eller organisation på profilsidan, på TF-sidorna/Insidan. Detta för att det kommer att finnas en sökfunktion på det nya intranätet som söker på allt innehåll plus personer och riksteaterföreningar. Det kommer att vara samma inloggningsuppgifter till det nya intranätet som det i dagsläget är till dina TF-sidor. En inloggning till alla funktioner. 

Mer information. Statusuppdatering kommer att publiceras löpande i Riksteaterns interna nyhetsbrev och i nyhetsflödet på nuvarande intranät (tf.riksteatern.se, insidan.riksteatern.se).

Har du frågor om det nya intranätet kontakta projektledare ylva.tingvik@riksteatern.se

Uppdatera era kontaktuppgifter!  

En uppmaning till er Riksteaterföreningar. Var noga med att uppdatera era uppgifter på TF-sidorna efter era årsmöten nu i vår, inklusive adresser. Adresserna är viktiga för att ni ska kunna ta emot utskick. Utan adresser skickas inget material eller information ut till er. 

Om ni finner det krångligt eller inte kan föra in uppgifterna själva kan ni alltid skicka listorna och informationen till oss så löser vi det. Ni hittar våra kontaktuppgifter längst ner i nyhetsbrevet. 
Glöm inte att anmäla er till Årsmötet 9 april!

Det regionala årsmötet är i Ulricehamn, Folkets Hus. I år arrangeras även utbildningar för er som ordföranden och i publikutveckling/marknadsföring. Efter mötet erbjuds också att se föreställningen Kallocain av Hej Opera! och Teater Jaguar.

Ni finner anmälan och mer information på Riksteatern Västs hemsida >> http://vast.riksteatern.se/arrangor/regionalt-arsmote


    Välkomna! 

Kalendarium

21 mars, Träff samarbetsområde Nordost, Lidköping
28 mars, Träff samarbetsområde Sydost, Vårgårda
29 mars, Träff samarbetsområde Nordväst, Trollhättan
5-6 april, Scenkonstdagar barn och unga, Uddevalla 
9 april, Regionalt årsmöte, Ulricehamn
20-21 maj, Scenkonst17, Hallunda

10-11 juni, Resa till Malmö, Dansnätverket
Pst...

Det här är ett nyhetsbrev från Riksteatern Väst. Du som får mailet finns registrerad som förtroendevald eller kontaktperson för en riksteaterförening eller ansluten förening i Västra Götaland eller har på annat sätt visat intresse för vår verksamhet.
Vet du fler i din förening/organisation som vill ha nyhetsbrevet men inte får kan ni fylla i deras uppgifter här >>>

Vill du inte ha nyhetsbrevet längre kan du avprenumerera här >>

Share
Forward
RIKSTEATERN VÄST

Johan Ahlsell

Verksamhetsledare
0761-463323
johan.ahlsell@riksteatern.se 

Sanna Nyman
Scenkonstkonsulent - arrangörs- och föreningsutveckling
070-5221260
sanna.nyman@riksteatern.se 

Louise Morberg
Scenkonstkonsulent - publikutveckling och turné
076-6516615
louise.morberg@riksteatern.se
RIKSTEATERN

Jenny Johansson

Distriktsansvarig, Riksteatern
070-6375943
jenny.johansson@riksteatern.se 
Copyright © 2017 Riksteatern Väst, All rights reserved.


Vill du ändra hur du får vårt veckobrev?
Du kan uppdatera dina inställningar eller avprenumerera på veckobrevet!

Email Marketing Powered by Mailchimp