Copy
View this email in your browser
In deze "Heet van de naald":

Touché verhuist:  Wij nodigen u graag uit op onze instuif op vrijdag 23 oktober 2015 vanaf 17u. 

Crowdfunding: Maak samen met ons meer agressiebegeleidingen mogelijk! Vecht mee met Touché en neem even je portemonnee! 

Teamdag: schone momenten, zotte ideeën en nieuwe groepsfoto's

Donkerrood: schrijfsels bij een voetbalmatch - over vergiffenis, schuld en geduld

Promofilmpje ING Solidarity Award: als prijswinnaars van vorig jaar moedigen wij graag anderen aan hun vereniging een duwtje in de rug te geven.

Music for Life: Boksen for Life en warme oproep voor de warmste week - 18 tot 24 december 2015


Touché zoekt vrijwilligersHeb jij wat tijd of maak je graag op regelmatige basis wat tijd voor ons vrij? Wij zoeken jou!

Play Again: theatervoorstelling van 'Theater van A tot Z' i.s.m. Touché in de gevangenis van Oudenaarde op vrijdag 27 november 2015.Veel leesplezier!
p.s. "Like" onze FB-pagina en blijf constant op de hoogte van het reilen en zeilen.
Facebook
Website
Email
YouTube
VERHUIS
We steken van wal met heuglijk nieuws dat we in de toekomst een nieuw pand betrekken, gelegen Kortrijksesteenweg 391. We beschikken over het gelijkvloers en de eerste verdieping.

Verwittig zo veel mogelijk mensen van onze nieuwe locatie. We willen niet dat jullie onnodig verloren lopen in de metropool Gent (ons metro-netwerk heeft zijn limieten). Een troost voor verloren gelopen zielen: we bevinden ons dichtbij het Sint-Pietersstation en een aantal grote invalswegen.

De instuif is voorzien op 23 oktober vanaf 17 uur. Noteer dit dus alvast in jullie agenda. Iedereen is van harte uitgenodigd. Graag wel een seintje als je komt!

Maar omdat een omelet maken ook gebroken schalen vereist, zoeken we steun om dit alles tot een goed einde te brengen. We zoeken middelen om de verhuis en inrichting van onze nieuwe locatie te bekostigen. 

Je kan ons helpen door een gift te doen op rekeningnummer BE15 0003 2565 1430, of een maandelijkse schenking te doen d.m.v. een doorlopende opdracht. Vraag gerust onze gedetailleerde verhuis-begroting op, daar vind je mooi opgelijst wat we nodig hebben.

CROWDFUNDING
Meer mensen zoeken hulp voor hun agressie en dat is goed nieuws!
Vecht mee met Touché en neem even je portemonnee!
Zo maak je samen met ons meer agressiebegeleidingen mogelijk!
Meer info via deze link!

We verhuren een aantal therapie-ruimtes aan geïnteresseerde therapeuten die in hetzelfde gebouw een praktijk wensen uit te bouwen.

Praktische info:
Vanaf november 2015 zijn onze therapieruimtes voor bepaalde dagdelen te huur. Het sanitair, wachtruimte en keuken zijn gemeenschappelijk. Huren kan in dagdelen van 4 uur. De prijzen zijn democratisch en bedragen 60€ voor een dagdeel, 110€ voor 2 dagdelen en 160€ voor drie dagdelen.

TEAMDAG
Groepsfoto's met dank aan Lieven Nollet
DONKERROOD
Een verdediger ontsnapt aan een kaart na een overtreding op de aanvaller. Twee benen gestrekt vooruit. Een aanval op de fysieke integriteit van de oprukkende jongeling. Hij verdient 'donkerrood' volgens de journalisten. Maar krijgt integendeel begrip en een staande ovatie. Mogelijk inspireert deze actie de journalisten, die er op redactievergaderingen verhit over discussiëren. Eens in het veld probeert men één en ander uit. De jonge benen willen ook nog wel eens een aanvaller vloeren. Zo dacht althans een Hongaarse journaliste toen ze dacht dat het Syrische nationale elftal op haar af kwam, zonder bal, maar wel in het malse gras. Haar voeten gingen gezwind van aanvaller naar aanvaller, die één voor één de fel bevochten Hongaarse grond mochten kussen. 
Ze krijgt 'donkerrood', verliest haar job, en vraagt vergiffenis met als reden 'één kwam recht op mij af en ik was bang'. 

'Vergevingsgezindheid is een schone deugd' lezen we in het Vlaams woordenboek. Even verderop staat 'Geduld is écht een schone deugd'. Maar laat het ons bij de vergeving houden. 'Niemand is voor altijd verloren, iedereen verdient een tweede kans' kopt HLN boven een foto met een breed lachende politie-agent en een zich-herpakt-hebbende ex-belager. De kracht van vergeving. Maar voor wat hoort wat. De belager had zich in de ogen van de agent moeten 'herpakken'. Een full-time job, en blijven werken aan een betere versie van jezelf. Je waant je in een reality show op een commerciële zender. Hoe pakken we dit aan? Hoe zorgen we ervoor dat we betere versies van onszelf worden, zodat we mee een stukje van de vergiffenis kunnen meepikken?
De therapieruimtes vullen zich met schuldgevoelens, die nergens gehoor vinden, die niet door de juiste anderen op begrip en vergiffenis kunnen rekenen. Hoe erg wordt het als je verlamd wordt door schuld die enkel jijzelf kan inlossen? Had ik toen maar die of die keuze gemaakt, of niet gemaakt... De verlamming die uit deze schuldgevoelens komt is quasi universeel, en wordt al in het Nieuwe Testament gebruikt om de kracht van vergiffenis te illustreren. De parabel van de verlamde die bij Jezus wordt gebracht. Jezus schakelt vergiffenis krijgen gelijk met het ontwaken uit de verlamming. In onze seculiere wereld krijgen anderen de macht om te vergeven. Maar wie zijn die anderen? En zijn die niet té veel met zichzelf bezig om ook nog om uw schuldgevoelens bekommerd te zijn? Vergiffenis krijgt vaak een godsdienstige lading. De loutering. Voor wat hoort wat. Ook een beetje kastijding en offers brengen graag. We zien je graag lijden terwijl je aan een betere versie van jezelf bouwt. Misschien moeten we van de ander weinig soelaas verwachten? 

Een man vertelde me ooit dat hij jaren opgejaagd werd door psychoses over demonen. Drugs hadden dit uitgelokt, naast een stormachtige en onthechte levensstijl, een leven in de marge van het sociaal aanvaarde. Steeds kreeg je samen met hem een aantal demonen over de vloer die hem woorden van schuld en ontmenselijking influisterden. Op de vraag hoe hij die demonen het zwijgen had opgelegd antwoordde hij me op rustige toon 'door de laatste jaren goed te doen en mezelf vergiffenis te vragen'.

Het krijgt de proporties van Baron Von Münchhausen die zichzelf, gezeten op zijn paard, met zijn krachtige arm zowel zichzelf als zijn paard het drijfzand uittrekt. Vast komen te zitten en vergiffenis krijgen. Het één is het antigif voor het andere. We kunnen misschien - met gesterkte armen - vergiffenis erkennen als hulpgoed voordat alles in de goulash draait.
Promofilmpje ING Solidarity Award
Nadat we vorig jaar de ING Solidarity Award in ontvangst mochten nemen, moedigen we nu graag met dit filmpje ook anderen aan hun project in te dienen.
Music for Life komt er weer aan!
Stress bij die drukke kerstperiode? Touché heeft een oplossing!
Een kermisboksbal-attractie wordt een goed-doel-machine. Wie een klop geeft op de bal genereert geld voor het goede doel, hoe harder je klopt hoe meer geld.
Jouw agressie afreageren helpt!
Maar Music for Life betekent ook:
OPPORTUNITEITEN om ons goed hart te tonen in functie van een bevriende/geliefde VZW. Nu treft het dat wij een VZW zijn, en net doordat jullie deel uitmaken van onze nieuwsbrief-lijst ook bij onze vrienden en geliefdes horen.

We kunnen dus met zijn allen er tegenaan gaan om onze meest creatieve geesten te laten werken en een steunend initiatief op poten te zetten. In het verleden hebben we stand-up comedy gehad, stressballen, een filmvoorstelling,...

Maar de waanzin zou de waanzin niet zijn mocht ze niet in onze geesten huizen. Dus laat jullie meest waanzinnige en warmhartige initiatieven maar vorm krijgen, en steun vzw Touché voor Music For Life. Geef je actie door via musicforlife.stubru.be.
 
Vrijwilligers gezocht
Wie zoeken wij?
  • een wijze man of vrouw die 1 dag per week ons wil ondersteunen en die wegwijs weet in:
    • financiën (strategisch en boekhoudkundig)
    • ICT
    • Administratie en permanentie
  •  helpende handen die bij evenementen en acties staan te popelen om mee te doen
Bel ons, schrijf ons, laat ons iets weten! 
Play Again - Theater van A tot Z
Op vrijdagavond 27 november 2015 gaat het toneelstuk 'Play Again' van het sociaal geïnspireerde theatercollectief 'Theater van A tot Z' in première in de gevangenis van Oudenaarde. Het theater is in eerste instantie bedoeld voor jongeren en hun begeleiders in organisaties en scholen, maar de thema's geweld en levenskeuzes kunnen zeker ook van volwassenen geboeide kijkers maken.

De inhoud en het scenario is mee vorm gegeven door de gedetineerden die deelnemen aan de 'projectgroep' van Touché in de gevangenis van Oudenaarde.

Noteer de datum in uw agenda. Meer info volgt!
Copyright © 2015 vzw touché.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp