Copy
Na zeventien jaar samen het podium te hebben gedeeld gaan Eva Tebbe (harp) en Ekatarina Levental (harp, mezzosopraan) -samen Duo Bilitis- vanaf volgend seizoen hun eigen weg. Zaterdag 20 november heeft u dus nog één van de allerlaatste kansen om dit wonderschone duo en hun bijzondere repertoire live

ZATERDAG 20 NOVEMBER, 20.00 UUR
DUO BILITIS

In sprookjesachtige composities neemt Duo Bilitis de luisteraar mee naar een tovertuin vol pauwen, de Pagode van een beeldschone keizerin, een antiek Grieks landschap en een diep woud om in te verdwalen.
In Site Auriculaires, het debuut werk van Maurice Ravel, vraagt de componist de luisteraar om een reis te maken door middel van het oor. La Dame de Montecarlo van Francis Poulenc geeft een inkijk in het leven van een wanhopige vrouw en haar verleden in het casino met uitzicht op de oneindige Middellandse zee.

Het duo vernoemde zich naar Claude Debussy’s tot de verbeelding sprekende composities Les Chansons de Bilitis op teksten van Pierre Louys (en dus niet naar de soft erotische film van David Hamilton uit 1977, dat u dat even weet).
Duo Bilitis is winnaar van het Internationaal Kamermuziekconcours Almere, finalist van de International Jewish Music Competition en bracht meerdere cd’s uit.
Hun laatste cd uit 2018 rondom het werk van Debussy werd alom geprezen in de pers en kreeg een 10 in Luister Magazine.
Een avond vol nostalgie en betoverende muziek.

info en tickets

ZATERDAG 4 DECEMBER, 20.00 UUR
MESSIAH DOOR BOI AKIH

Tijdens het laatste concert van dit jaar klinkt de ultieme kerstcompositie die u niet mag missen, maar dan helemaal anders: Händel’s Messiah door wereldgezelschap Boi Akih. Met slechts één stem -maar wat voor één!- gitaar, kora en altviool baant dit unieke ensemble zich een geheel eigen weg door dit wereldberoemde oratorium uit 1741.
Zo komt u swingend de donkere dagen door!

info en tickets
Allemaal naar het Concertgemaal!
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Met dank aan: Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, Hoogheemraadschap, Stadsdeel Noord, Stadsherstel Amsterdam, Bureau Broedplaatsen en Stichting Broedstraten.

info@concertgemaal.nl
www.concertgemaal.nl

Het Concertgemaal
Landsmeerderdijk 213
1035 PV Amsterdam-Noord

gegevens aanpassen   |   uitschrijven van deze nieuwsbrief


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Het Concertgemaal · Landsmeerderdijk 213 · Amsterdam, 1035 PV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp