Copy
Het nieuwe wereldse programma van het Concertgemaal
Een nieuw jaar en een nieuw programma; met de voorlopig laatste drie edities van de Open Concertbak en vijf prachtige zaterdagavondconcerten die u de hele wereld over voeren. Print HIER onze digitale flyer uit, opdat u niets van dit moois mist!

ZA 23 FEBRUARI, 20.15 UUR

HELENA VAN HEEL

De Zweedse mezzo-sopraan, tevens praktisch onze buurvrouw, trapt dit nieuwe seizoen af met met een prachtige ‘muzikale bergwandeling’ in samenwerking met het  Rietveld Ensemble en harpiste Marleen Bakker. Muziek van de Noorse componist Waldemar Thrane, Gustav Mahler en recenter werk van Gideon Klein en Jeff Hamburg vormt samen het programma ‘Songs along the way’. Verheug u op muzikale vergezichten door topmusici!
info & tickets

ZA 23 MAART, 20.15 UUR

TRIO BARDAC

Dit nieuw opgerichte trio bestaande uit Raymond Honing (fluit), Manuel Visser (altviool) en Annemieke Ijzerman (harp) en is vernoemd naar de vrouw van Claude Debussy. Debussy schreef in 1916 de beroemde sonate voor deze bijzondere bezetting en droeg de compositie op aan zijn zorgzame vrouw Emma Bardac. Niet verwonderlijk voert Frans, twintigste- eeuws repertoire de boventoon in het programma van deze bevlogen musici, natuurlijk met een glansrol voor voornoemde sonate!
info & tickets
 

ZA 13 APRIL, 20.15 UUR

MEHMET POLAT

Anatolische volksmuziek gecombineerd met klassiek Ottomaanse muziek en jazz-invloeden hoort u door meester ud-speler, componist en ensembleleider Mehmet Polat & friends! Polat is een veelgevraagd musicus in binnen-en buitenland en was vorig jaar nog te gast in het Concertgebouw tijdens het Masters of the Ud festival. Hij speelt muziek van zijn eerste solo cd ‘Ageless Garden’. Een tijdloos concert met muziek die u nog niet eerder hoorde!
info & tickets
 

ZA 25 MEI, 20.15 UUR

TRIO C TOT DE DERDE

Klezmer, Balkan-, gipsy en klassieke muziek! Trio C tot de Derde neemt u mee naar Oost-Europa, waar zij in de voetsporen van componisten als Bela Bartók en Zoltán Kodály regelmatig op zoek gaan naar nieuwe muziek. Coos Lettink (accordeon), Carel den Hertog (viool) en Caspar Terra (klarinet) maken eigenzinnige vertolkingen van oude én nieuwe klassiekers. Een uitbundige avond met een lach en een traan!
info & tickets
 

ZA 22 JUNI, 20.15 UUR

MINHO JEONG

MAURICE LAMMERTS VAN BUEREN
De jonge, Zuid-Koreaanse countertenor Minho Jeong en vermaard liedbegeleider pianist Maurice Lammerts van Bueren doen u uitgeleide bij alweer het laatste concert van dit seizoen!
In 2012 maakte Jeong in Seoul furore met de Bach Soloists en trad vervolgens in diverse grote muziekhuizen op, in o.a. Tokyo en Dallas. Vanaf 2016 studeert hij aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en werkt nu samen met Lammerts van Bueren aan een Romantisch repertoire. Schubert, Schumann, Strauss en Vaughn Williams staan vandaag op het programma. Een must-hear voor alle liedliefhebbers!
info & tickets
 

VR 22 FEBRUARI, 20.30 UUR

 

OPEN CONCERTBAK #3


De voorlopig laatste drie edities van deze pilotserie in het Concertgemaal: hét open podium voor klassieke- en akoestische muziek! Elke keer weer een muzikaal verrassingsmenu met aanstormend en gerenommeerd talent, professionals en amateurs. Schrijf je in als artiest of kom luisteren als publiek. Vooralsnog geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt

vrijdag 22 februari: #3
Vrijdag 22 maart: #4
Vrijdag 12 april: #5

voorwaarden en inschrijvingen
 
Heel graag tot ziens bij (één van) de concerten!
Share
Tweet
Forward
Met dank aan: Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, Hoogheemraadschap, Stadsdeel Noord, Stadsherstel Amsterdam, Bureau Broedplaatsen en Stichting Broedstraten.

info@concertgemaal.nl
www.concertgemaal.nl


Het Concertgemaal
Landsmeerderdijk 213
1035 PV Amsterdam-Noord

gegevens aanpassen   |   uitschrijven van deze nieuwsbrief


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Het Concertgemaal · Landsmeerderdijk 213 · Amsterdam, 1035 PV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp