Copy
Concertgemaal nieuwsbrief oktober 2014
View this email in your browser
Het Concertgemaal is gevestigd in één van de mooiste locaties van Amsterdam Noord: het oude gemaal aan de Landsmeerderdijk. Gerenoveerd en omgetoverd tot een schitterende werkplek voor creatieve ondernemers uit de omgeving en tegelijkertijd het eerste podium voor klassieke muziek in Noord. Het concert op 18 oktober leverde een uitverkochte zaal op met staande ovaties en lovende reacties!

Klassieke strijkers: Naïri Strijkkwartet - 15 nov

Tijdens het 2e concert in het Concertgemaal komen Russische componisten en oude vertellingen weer tot leven. Het Russisch-Armeense Naïri Kwartet speelt o.a. het werk van de legendarische componist Sjostakovitsj. Het Derde strijkkwartet, Sjostakovitsj’ reactie op de verliezen en onrechtvaardigheid van de oorlog, vond hijzelf tot zijn beste werk behoren. Klik hier voor tickets.

Russische vertellingen

Tijdens het middagconcert worden ouders en kinderen ook verrast op Russische vertellingen. Deze sprookjes ademen de sfeer van de oude tijd en werden vroeger overal in Rusland verteld, in boerderijen en Tsarenpaleizen en nu dus in het historische gemaal. Zo horen we de fabelachtige verhalen van Snegurochka, de heks Baba Jaga of het hondje Kashtanka (Tjechov).

Tijdens het diner en avondconcert is men welkom zelf een favoriet Russische gedicht of citaat voor te dragen. Hiervoor graag aanmelden via: info@concertgemaal.nl

Het diner

zorgt voor een culinair intermezzo tussen het middag- en avondconcert. Bezoekers kunnen na of voor het concertbezoek met de musici aan lange tafels plaatsnemen. Dit keer krijgt het 3-gangen menu een exclusief Russisch tintje, compleet met wodka en heerlijke Russische gerechten.
Klik hier voor diner.

Het Concertgemaal

is een podium voor klassieke muziek met jaarlijks tien unieke en intieme concerten op zaterdag, geprogrammeerd door een collectief van top musici uit Noord, Landsmeer en omgeving. De programma's onderscheiden zich van een doorsnee klassiek concert door de samenstellingen en persoonlijke presentaties. Vanwege de bijzondere locatie krijgen de concerten een intiem en persoonlijk karakter. Klik hier voor concerten

Werkplekken

Het Concertgemaal is in drie maanden tijd veranderd in een bruisende werkplek voor zelfstandig ondernemers. Zij huren een vaste of flexibele plek en werken met gelijkgestemden uit de buurt op deze inspirerende en landelijke locatie. Er is heerlijke koffie, razendsnel internet en men kan vrij parkeren. Er zijn nog een aantal flexplekken beschikbaar! Klik hier voor informatie.

Word ook lid!

We doen een oproep aan alle muziekliefhebbers om lid te worden, want alleen met genoeg leden heeft dit bijzondere podium een overlevingskans! Met een lidmaatschap (á 50,-) kun je 5 avondconcerten bezoeken. Voor leden houden we tot max. één week voor het concert 40 van de 60 plaatsen gereserveerd.
lidmaatschap
Met dank aan de partners:  Hoogheemraadschap, Stadsdeel Noord, Stadsherstel Amsterdam, Bureau Broedplaatsen en Stichting Broedstraten.

Concertgemaal op Facebook       |       Doorsturen naar vriend 

 
email:
info@concertgemaal.nl

website:
www.concertgemaal.nl

 
adres:
Landsmeerderdijk 213
1035 PV Amsterdam-Noord

foto's: Jeroen van Dalen

 
Klik hier om je account te verwijderen       |       Klik hier om je gegevens aan te passen