Copy

Heeft u 11 april ook zo genoten van de twee livestream concerten vanuit het Concertgemaal? Zaterdag 16 mei kunt u zich vanaf 20.30 uur weer installeren in uw eigen luie stoel en genieten van twee bijzondere duo's. Laat u meevoeren naar een magisch Russisch sprookje en door een sprankelend jazzy universum. Uw vrijwillige bijdrage gaat direct naar de musici.

20.30 UUR
HARRY DE WIT &
SASKIA MEIJS

 

Improvised ballroom music

Performer, improvisator en componist Harry de Wit ontmoette Saskia Meijs in 2011 en werd gegrepen door haar prachtige melancholieke én abstracte strijkwerk. Hierin vond hij een tegenstem op altviool en violaphone voor de soundscapes die hij maakt voor theater en film.

Een vruchtbare samenwerking ontstond en Meijs verleende haar medewerking aan tal van filmscores voor onder andere Koerai Koerai, Tales of the wind, De Stilte van Rothko en Cobain, die in 2018 met een Gouden Kalf voor beste filmmuziek werd bekroond.

Samen met geluidsontwerper Timo Merkies (ITA) werken De Wit en Meijs samen aan een muziekproject voor Museum De Hermitage Amsterdam. Vanavond spelen zij een preview daarvan.
 


doneer!

Na afloop kunt u een vrijwillige bijdrage geven, deze gaat direct naar de muzikanten.
De livestreams zijn zaterdag 11 april om 20.30 en 21.50 uur te 
volgen via
 de website.
 

21.15 UUR
ROGERIO BICUDO &
MICHAEL MOORE

 

Mixing it

Rogerio Bicudo en Michael Moore, twee zeer ervaren musici, spelen al dertig jaar samen en delen een gemeenschappelijk gevoel voor de warme sferen, swingende emotie en ritmische rijkdom van diverse muzikale tradities. Bicudo en Moore nemen allebei mee een zeer rijke eigen muzikale biografie mee.

Braziliaanse gitarist Rogerio Bicudo is een klassiek geschoold instrumentalist met een heel herkenbaar eigen geluid. In zijn spel worden zowel jazz als klassieke elementen op een zeer inspirerende en creatieve manier vervlochten met swingend, pakkende ritmes.
  
Altsaxofonist/klarinettist Michael Moore wordt internationaal geroemd om zijn prachtige toon en rijke muzikale fantasie. Hij combineert de finesse van de Amerikaanse Jazz, de anarchie van de New Dutch Swing en de eigenzinnigheid van volksmuziek uit alle windstreken. Moore won onder ander de prestigieuze Boy Edgar Prijs.

 

terugkijken
NMF LIVE


Nadav Katan &
Mayaan Licht


De Stichting Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) laat zich horen! In het Concertgemaal speelde topmusicus Nadav Katan op de bijzondere vleugel van het NMF, met als speciale gast sopranista Mayaan Licht.
Het concert start een half uur na begin van de opname.
 

We hopen u snel weer te zien in het Concertgemaal!
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Met dank aan: Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, Hoogheemraadschap, Stadsdeel Noord, Stadsherstel Amsterdam, Bureau Broedplaatsen en Stichting Broedstraten.

info@concertgemaal.nl
www.concertgemaal.nl

Het Concertgemaal
Landsmeerderdijk 213
1035 PV Amsterdam-Noord

gegevens aanpassen   |   uitschrijven van deze nieuwsbrief


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Het Concertgemaal · Landsmeerderdijk 213 · Amsterdam, 1035 PV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp