Copy
View this email in your browser

Lente 2022!

Het jonge, veelbelovende Rijkskwartet speelt een concert waarin een nieuwe lente en een hoopvolle toekomst van zich laten horen!
 

zaterdag 23 april, 20 uur

Rijkskwartet

Vol enthousiasme en met frisse moed duiken Laura Soeters (viool), Nata Roinishvili (viool), Ana Maria Sousa Castro (altviool) en Nathalie Flintrop (cello) in de wereld van het klassieke strijkkwartet repertoire. Deze avond spelen zij het ‘Lentekwartet’ van Mozart, een zeer melancholische Mendelssohn en het energieke Amerikaanse strijkkwartet van Dvořák. Voor deze compositie nog een tip voor de vogelaar: in het derde deel, molto vivace, hoort de goede verstaander het gekwetter van de zwartvleugeltangare: een rood vogeltje met zwarte vleugels, dat uitsluitend in de bosgebieden van Amerika’s oostelijke staten voorkomt. Terwijl Dvořák in zijn Amerikaanse zomerhuis aan het kwartet werkte kwetterden de beestjes vrolijk mee, tot zijn grote plezier.

Een avond vol klassiekers door de toekomst van de klassieke kamermuziek!

info en tickets
 

zaterdag 18 juni, 20 uur

Glerum Omnibus

Met de Glerum Omnibus weet je nooit helemaal zeker waar je uitkomt, maar na dit laatste concert van ons seizoen verlaat u gegarandeerd swingend het pand.

info en tickets

zaterdag 14 mei, 20 uur

Songs from Anatolia

Weemoedige Anatolische klanken, opzwepende Turkse melodieën en melancholische Armeense zang in combinatie met nieuwe composities en improvisaties: het Duygu Alkan Trio brengt het allemaal met de grootste vanzelfsprekendheid en vooral met heel veel liefde. Alkan studeerde klassieke Ottomaanse muziek in Izmir en opereert sinds 2017 vanuit Rotterdam met verschillende ensembles. Vanavond zingt deze Turkse nachtegaal samen met Alexandros Papadimitrakis (ud) en Udo Demandt (percussie) speciaal voor u.

info en tickets

 
Kijk hier concertopnames vanuit het Concertgemaal

 
En wordt daarna donateur!

 
Allemaal naar het Concertgemaal!
Facebook
Website
Email
Spotify
Met dank aan: Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, Hoogheemraadschap, Stadsdeel Noord, Stadsherstel Amsterdam, Bureau Broedplaatsen en Stichting Broedstraten.

info@concertgemaal.nl
www.concertgemaal.nl

Het Concertgemaal
Landsmeerderdijk 213
1035 PV Amsterdam-Noord

gegevens aanpassen   |   uitschrijven van deze nieuwsbrief


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Het Concertgemaal · Landsmeerderdijk 213 · Amsterdam, 1035 PV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp