Copy
Een nieuw seizoen met een een prachtig najaarsprogramma in het Concertgemaal ligt in het verschiet! En als de weergoden ons goedgezind zijn, kunt u het eerste fantastische concert van ons programma in onze tuin bijwonen: in het groen, aan het water met een drankje bij de hand. Een uniek concert op de u vertrouwde unieke locatie!

ZATERDAG 28 AUGUSTUS
TUINCONCERT
FANTASTICUS MET ALEX POTTER

aanvang 16.00 uur

Het alom geprezen ensemble Fantasticus -met twee Noorderlingen als spil- speelt virtuoze barokmuziek op historische instrumenten. Alex Potter is een van ’s werelds beste countertenors van dit moment. Vanmiddag openen zij samen in onze tuin het sprankelende nieuwe seizoen in het Concertgemaal!

De naam van het ensemble verwijst naar hun grootste bron van inspiratie; de mysterieuze en virtuoze muziek uit het midden van de 17e eeuw, bekend als stylus fantasticus. Composities van Buxtehude (1637-1707) en Biber (1644 -1704) zijn prominent aanwezig in hun repertoire, evenals muziek voor viool en viola da gamba. Vanmiddag staat de 17e eeuwse kamermuziek aan het Duitse hof centraal met muziek van Buxtehude, Biber, Bernhard, Schütz en Stradella.

Alex Potter – countertenor
Rie Kimura – barokviool
Robert Smith – viola da gamba
Pieter-Jan Belder – klavecimbel

info en tickets
 

KUNST IN HET CONCERTGEMAAL

Opening
vrijdag 27 augustus
18.00 - 22.00 uur

De Hongaars-Servische beeldend kunstenaar Laslo Antal exposeert voor het eerst in Nederland, in het Concertgemaal! In november 2017 begon Antal aan zijn dagelijkse kunstproject Visual Diary: elke dag maakt hij één mixed media collage die een moment uit zijn dag afbeeldt. Hiermee wil hij zijn allereerste, rauwe indruk van een gebeurtenis bewaren voordat de voorbijgaande tijd zijn perceptie zou kunnen veranderen.
De expositie ‘Amsterdam Centraal’ omvat werk van twee maanden uit zijn Visual Diary gemaakt in Nederland.

Te zien: za 28 en zo 29 augustus en za 4 en zo 5 september tussen 12.00 - 17.00 uur

Toegang gratis
 

Zaterdag 18 september
BEMBAKÉ
Aanvang 19.00 uur en 21.00 uur

Bembaké betekent het overdragen van cultuur en tradities van generatie op generatie en dat is precies wat Layba Diawara (kora, ngoni) als afstammeling van een geslacht van griots/ troubadours doet. Samen met dochter Terna (zang), bassist Jasper de Beer en percussionist Osama Meleegi spelen zij een lyrische mix van traditionele muziek uit West-Afrika.

 info en tickets
 
Allemaal (weer) naar het Concertgemaal!
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Met dank aan: Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, Hoogheemraadschap, Stadsdeel Noord, Stadsherstel Amsterdam, Bureau Broedplaatsen en Stichting Broedstraten.

info@concertgemaal.nl
www.concertgemaal.nl

Het Concertgemaal
Landsmeerderdijk 213
1035 PV Amsterdam-Noord

gegevens aanpassen   |   uitschrijven van deze nieuwsbrief


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Het Concertgemaal · Landsmeerderdijk 213 · Amsterdam, 1035 PV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp