Copy
Op de langste dag van het jaar, zondag 21 juni, zet het Concertgemaal tussen twee en vijf uur haar deuren op een kier om de Dag van de Muziek te vieren voor & door Noorderlingen.
 
Een variant op het Franse Fête de la Musique: 3 concerten, een luchtdirigeer workshop & open podium voor buurtbewoners.

Zoals overal is er een klein aantal stoelen, gelukkig is onze livestream overal en onbeperkt toegankelijk: geniet van de professionele opname van deze prachtige muziekmiddag!

Na afloop kunt u via onze donatieknop een vrijwillige bijdrage doen, deze gaat rechtstreeks naar de muzikanten.

PROGRAMMA

14.00 UUR
JAZZ
Job Chajes & Henk-Jan van Minne

14.30 UUR
LUCHTDIRIGEER-SESSIE
Richard van Roessel

15.00 UUR
OPEN PODIUM

15.30 UUR
ARTIST PIANODUO
Martje van Damme & Inés Costales

16.15 UUR
CELLO EN GITAAR
Mascha van Nieuwkerk & Jeff Heijne

Wees er snel bij: max. 20 bezoekers mogen deze bruisende muziekmiddag live bijwonen! Uiteraard met inachtneming van de corona-regels. Er is limonade en lekkers. Straks om 20.00 uur start de ticketverkoop via onze webshop,voor het symbolische bedrag van €2,50. En vergeet vooral een eigen bijdrage aan de muzikanten niet!
 

14.00 UUR
JOB CHAJES & HENK-JAN VAN MINNE

 

Job Chajes en HenkJan van Minnen treffen elkaar al 25 jaar in een inspirerende muzikale vriendschap. Met accordeon en saxofoon vinden ze als duo een nostalgisch geluid, dat natuurlijk spelplezier ademt en veel ruimte biedt voor improvisatie. Chajes en van Minnen spelen jazz, Braziliaanse choros en eigen werk dat daar ergens tussenin zit.

15.30 UUR
ARTIST PIANODUO

 

De Spaanse pianiste Inès Costales en de Nederlandse pianiste Martje van Damme ontmoetten elkaar tijdens de wekelijkse groepslessen van David Kuyken. Samen deelden ze het plezier in samenspelen en besloten ze een pianoduo te vormen. Sinds 2018 hebben ze op diverse locaties in Nederland concerten gegeven, waaronder concerten binnen de Stichting Muziek in Huis. Met een voorliefde voor Frans repertoire willen ze het publiek meenemen en de schoonheid van dit repertoire ten gehore brengen. Op het programma staan Ma mère l'oye van Mayrice Ravel en Sonata voor piano vierhandig van Francis Poulenc.
 

14.30 UUR
LUCHTDIRIGEREN

 

Luchtdirigeren is als een Maestro plaatsnemen op de dirigentenbok en je helemaal overgeven aan wat de muziek in je losmaakt. Richard van Roessel is de 1e NL Kampioen Luchtdirigeren en geeft met zijn Maestroclass workshops aan jong tot erg oud.
  
Richard zijn motto met Maestroclass:  Uit je hoofd, in je lijf en door je dak!!
 

16.15 UUR
MASCHA & JEFF

CELLO & GITAAR
 

'Het warme geluid van celliste Mascha van Nieuwkerk, bekend van haar optredens bij Podium Witteman met Fuse, en de scherpe contrasten van flamencogitarist Jeff Heijne. Een combinatie om van te smullen.'

Mascha en Jeff hebben elkaar nog niet zo lang geleden ontmoet en al snel is 'een nieuwe muzikale liefde’ opgebloeid. De twee topmusici zijn direct de studio in gedoken om hun werelden muzikaal met elkaar te verbinden. Op het programma staan vanmiddag eigen composities van de cd ‘Reflejos del Alma’ en persoonlijke bewerkingen van muziek van De Falla, Vaarzon Morel, Bartók en Fauré.


doneer!

Na afloop kunt u een vrijwillige bijdrage geven, deze gaat direct naar de muzikanten.
De livestreams zijn zondag 21 juni vanaf 14.00 uur te volgen via de website.
We hopen u snel weer te zien in het Concertgemaal!
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Met dank aan: Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, Hoogheemraadschap, Stadsdeel Noord, Stadsherstel Amsterdam, Bureau Broedplaatsen en Stichting Broedstraten.

info@concertgemaal.nl
www.concertgemaal.nl

Het Concertgemaal
Landsmeerderdijk 213
1035 PV Amsterdam-Noord

gegevens aanpassen   |   uitschrijven van deze nieuwsbrief


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Het Concertgemaal · Landsmeerderdijk 213 · Amsterdam, 1035 PV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp