Copy
Zaterdag 18 september heeft u twee keer de mogelijkheid om het bijzondere concert van Bembaké bij te wonen: een betoverende mix van West-Afrikaanse muziek, prachtige zang en een hypnotiserende groove.

De tijden voor de concerten in oktober, november en december kunnen pas vanaf 20 september vastgelegd worden: twee concerten op een avond voor een beperkt publiek of één concert op de oude leest? Wij houden u natuurlijk op de hoogte!

ZATERDAG 18 SEPTEMBER
BEMBAKÉ
aanvang 19.00 en 21.00 uur

Eeuwen muzikale tradities van de Malinke rusten op de schouders van Layba Diawara én in zijn tien vingers waarmee hij de kora bespeelt. Het hoogtepunt van de Malinke cultuur ligt rond het jaar 1350 in een gebied dat deels Guinee en Mali overlapt. 

Het is een traditie van duizenden liedjes die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Verleden, heden en toekomst komen er in samen. 
Diawara verrijkte deze traditionele muziek met jazz invloeden door te spelen met de band Bembeya Jazz, een van de beroemdste bands van Guinee vanaf de jaren zestig. Geheel volgens deze traditie leert dochter Terna nu ook weer de muziek van haar voorvaderen.

De samenwerking met bassist Jasper de Beer en percussionist Osama Meleegi is een voor de hand liggende: beide musici hebben een grote liefde voor wereldmuziek met een improviserend karakter. Meleegi toerde de wereld rond met muziekformaties als Minyeshu en No Blues en De Beer met de Amsterdam Klezmer Band. En dit alles komt nu samen in het Concertgemaal. Dit wilt u niet missen!

Layba Diawara  kora, ngoni, gitaar
Jasper de Beer  contrabas
Terna Diawara  zang
Osama Meeligi  percussie

info en tickets

ZATERDAG 16 OKTOBER
BELINFANTE KWARTET

Dát dit grensoverschrijdende strijkkwartet haar mooiste muziek bij ons komt spelen op deze dag staat vast, maar de aanvangstijden zijn pas ná 20 september bekend. De tickets worden dan zo snel mogelijk aangemaakt. Houdt onze website en Facebookpagina dus in de gaten!

info en tickets
Allemaal (weer) naar het Concertgemaal!
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Met dank aan: Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, Hoogheemraadschap, Stadsdeel Noord, Stadsherstel Amsterdam, Bureau Broedplaatsen en Stichting Broedstraten.

info@concertgemaal.nl
www.concertgemaal.nl

Het Concertgemaal
Landsmeerderdijk 213
1035 PV Amsterdam-Noord

gegevens aanpassen   |   uitschrijven van deze nieuwsbrief


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Het Concertgemaal · Landsmeerderdijk 213 · Amsterdam, 1035 PV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp