Copy
View this email in your browser
Hongaarse zigeunermuziek op altviool? Dat kan alleen maar Laurens Moreno zijn!
Deze stoere musicus mengt zich al jaren met het mooiste, maar ook nog steeds het onbekendste strijkinstrument tussen de rasechte zigeunermuzikanten. Zaterdag 11 maart kunt u haar horen in het Concertgemaal samen met de uit Boedapest afkomstige cymbalomspeler Bandi Varadí. Dat kan alleen maar heel erg prachtig worden.

Hongaarse zigeunermuziek

Moreno is overtuigd van de blijvende waarde van de rijke Hongaarse muzikale Roma cultuur, met name van de muziek zoals die is ontstaan in de omgeving van Boedapest. Ze doet al meer dan twintig jaar onderzoek naar deze traditie in Nederland, Boedapest en Transsylvanië. Ze haalt er inspiratie uit en ontleent er repertoire aan. De altviool is een opkomend solo-instrument en in de Hongaarse zigeunermuziek vindt ze een schat aan muziek hiervoor. Door de altviool een eigen stem te geven, laat haar ensemble ook binnen de Hongaarse zigeunermuziek een nieuw geluid horen. Het prachtige geluid van het cimbalom doet soms denken aan de zee die over de kiezels van een strand rolt of de wind die door de bladeren in een bos ruist. 

Het Moreno Ensemble staat sinds 2010 in verschillende gedaanten op het podium. Moreno speelde eerder met het Armando kwartet (1996 – 2003) en het Nello Mirando Ensemble (2003 –2007). Voor meer informatie, zie ook: https://www.laurensmoreno.com.

Een voorproefje van het duo met Bandi Varadí vindt u hier.
 

Hongaarse zigeunermuziek

Laurens Moreno & Bandi Varadí
Zaterdag 11 maart
Aanvang: 20.00 uur
Info & Tickets

De Granaten Armband

Op zaterdag 1 april brengen pianiste Irina Parfenova en acteur Bartho Braat (ja inderdaad, Jef van GTST) een muzikale vertelling voor het voetlicht: De Granaten Armband. De tekst is gebaseerd op de gelijknamige novelle van de grote Russische schrijver Alexander Koeprin (1870-1938) en wordt geflankeerd door de mooiste pianomuziek van Tsjaikovsky, Rachmaninov en Beethoven. Een intiem vertelconcert met grootse thema's.

De Granaten Armband

Zaterdag 1 april
Aanvang 20.00 uur
Info & Tickets

Een muzikale kennismaking met Oekraïne

Met Viktor Glybochanu (viool), Tatiana Abayeva (piano) en Borys Fedorov (piano).
Op zondagmiddag 23 april kunt u kennis maken met drie fantastische musici uit Oekraïne met muziek van o.a. Hanna Havrylets, Silvestrov, Ysaye en anderen. Een muzikale kennismaking voor iedereen die meer over de cultuur te weten wil komen van het land dat nu zo vreselijk onder druk staat. Meer programma-informatie volgt binnenkort op onze website!

Allemaal naar het Concertgemaal!

Houd onze website dus goed in de gaten.

Volg ons op Instagram en Facebook
 
Volg het Concertgemaal op Instagram of via Facebook en blijf zo op de hoogte van onze programma's en avonturen!


 
En word daarna donateur!
Kijk hier concertopnames vanuit het Concertgemaal
 
 
Allemaal naar het Concertgemaal!
Facebook
Instagram
Website
Email
Spotify
Met dank aan: Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, Hoogheemraadschap, Stadsdeel Noord, Stadsherstel Amsterdam, Bureau Broedplaatsen en Stichting Broedstraten.

info@concertgemaal.nl
www.concertgemaal.nl

Het Concertgemaal
Landsmeerderdijk 213
1035 PV Amsterdam-Noord

gegevens aanpassen   |   uitschrijven van deze nieuwsbrief


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Het Concertgemaal · Landsmeerderdijk 213 · Amsterdam, 1035 PV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp