Copy
Verstopt in Amsterdam Noord, langs een zijkanaal van 't IJ en ingesloten door de plas Kadoelerbreek, ligt een voormalig watergemaal. Tot 1983 was dit gemaal in gebruik en hield het de voeten van de Noorderlingen droog. Vijf jaar geleden - toen het industriële pand op het punt stond gesloopt te worden - kwam een aantal trotse Noorderlingen in actie om het gemaal te redden. Het kreeg een tweede leven als muziekpodium. De doopnaam: het Concertgemaal. Nu bestaan we vijf jaar, en dat vieren wij met een heel bijzonder muziekprogramma voor het najaar van 2019! 

ZA 28 SEPTEMBER

LUSTRUMCONCERT: ERNST REIJSEGER EN ERIK BOSGRAAF

 
Vijf jaar geleden liet de wereldberoemde cellist Ernst Reijseger voor het eerst muziek klinken in het toen nog vervallen Concertgemaal. Hij begon piepend en knarsend – alsof het roest van de machines moest afkomen –, maar zijn spel klonk al snel geolied en ontroerend mooi. Op deze dag, precies vijf jaar na de officiële opening, improviseren hij en blokfluitist Erik Bosgraaf er op los rond het werk van een klassieke reus. Samen keren ze terug naar de basis: Bach. Maar dan wel helemaal anders. 

Vier met ons het vijfjarig bestaan van het Concertgemaal! Met een speciaal 'Lustrumticket' krijgt u niet alleen toegang tot het concert, maar ook een stuk taart, een glas prosecco, en een drankje tijdens de pauze. Bovendien steunt u met dit ticket het Concertgemaal, zodat we de komende vijf jaar weer bijzondere, avontuurlijke concerten kunnen organiseren.

INFO & TICKETS >>

WO 14 AUGUSTUS, 16:00 UUR, GRACHTENFESTIVAL

 

DUO MONG & DUO SAMSAKTA

 
Het Concertgemaal biedt deze zomer weer plaats aan twee bijzondere duo’s tijdens het Grachtenfestival! Twee duo’s brengen een ode aan hun vaderland: luister naar het Tartaarse Duo Mong, bestaande uit pianiste Aliya Iskhakova en violiste Yulia Gubaydullina en het Indonesische Duo Samsakta bestaande uit tenor Satriya Krisna en pianist Felix Justin. 

Meer info en kaarten via: www.grachtenfestival.nl

ZA 26 OKTOBER
MAAT SAXOPHONE QUARTET


Via Debussy en Mendelssohn naar de hedendaagse componist Nuno Lobo: maak een reis rond de wereld met dit jong en aanstormend Portugees saxofoonkwartet

INFO & TICKETS >>

ZA 14 DECEMBER
CLARON MCFADDEN & NIGHTSHADE


De wereldberoemde Amerikaanse sopraan Claron McFadden reisde drie weken lang rond het Middellandse Zeegebied en maakte daar kennis met lokale liederen en gerechten. Deze roadtrip vormt de basis van dit concert. “And, if you close your eyes, you can almost smell the aubergine...”

INFO & TICKETS >>

ZA 23 NOVEMBER
3VIOLAS


Van Tchaikovsky tot Swedish House Mafia: een eigenzinnig optreden van de drie altviolisten Floris Faber, Geerten Feller en Hessel Moeselaar 

INFO & TICKETS >>

WIST U DAT U BIJ ONS OOK EEN STRIPPENKAART KUNT KOPEN?

Wilt u het liefst naar alle concerten van het Concertgemaal? Of in ieder geval naar maar dan één? Dan kunt u bij ons ook een strippenkaart kopen! 

Met een strippenkaart koopt u vijf of tien concerttickets die een jaar geldig blijven:

€ 91,50 voor vijf tickets (€ 18,30 per ticket i.p.v. € 21,50)

€ 171,50 voor tien tickets (€ 17,15 per ticket)

KOOP STRIPPENKAART >>
Heel graag tot ziens in het Concertgemaal!
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Met dank aan: Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, Hoogheemraadschap, Stadsdeel Noord, Stadsherstel Amsterdam, Bureau Broedplaatsen en Stichting Broedstraten.

info@concertgemaal.nl
www.concertgemaal.nl

Het Concertgemaal
Landsmeerderdijk 213
1035 PV Amsterdam-Noord

gegevens aanpassen   |   uitschrijven van deze nieuwsbrief


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Het Concertgemaal · Landsmeerderdijk 213 · Amsterdam, 1035 PV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp