Copy
Nieuwsbrief Concertgemaal oktober 2015
View this email in your browser

De voorbereidingen van het eerste festival in het Concertgemaal zijn in volle gang! Voor de Pianomarathon op 17 oktober staat een prachtige line-up klaar, waarbij de Steinway vleugel in het middelpunt staat. Het programma kent een grote variëteit in stijlen zodat dit bijzondere instrument in al zijn facetten kan schitteren. Op deze dag kan men, anders dan op onze reguliere concertdagen, kiezen voor een kort of lang concertbezoek. Je kunt zelfs een hele middag en avond onderdompelen in de wondere wereld van de piano! 

Pianomarathon Line up - zaterdag 17 okt. 15:00 tot 22.30 uur

Het jonge talent Carter Muller trapt deze dag af waarna een ware estafette van pianisten volgt met o.a. Daria van den Bercken, Anne Veinberg, Daan Kortekaas, Anne Brackman en vele anderen. Zij spelen de mooiste composities voor piano solo van onder meer Bach, Mozart, Schubert, Chopin, Debussy, Liszt, Brahms en Rachmaninov. Het geheel wordt ingeleid door presentator Floris Kortie, bekend van o.a. Podium Witteman. De avond wordt verzorgd door het Rembrandt Frerichs Trio met composities van Bach, Shostakovich en eigen werk; een concert waarin oude en nieuwe muziek treffend samenkomt. Info & tickets

Pianomarathon – culinair in beweging

De optredens tijdens het festival worden afgewisseld met muzikale introducties als ook met culinaire intermezzo’s. Voor ons eerste festival zijn we daarom blij met een echte festivalcateraar René Piqué. Met zijn bedrijf 'Plantage Onverwacht' zal hij de bezoekers culinair verrassen vanuit zijn mobiele keuken.

Lucas en Arthur Jussen  – filmopname

De broertjes Jussen, inmiddels zeer bekend pianoduo, brengen deze week hun vierde album uit met muziek van Mozart. Hiervoor wordt een filmpje in het Concertgemaal opgenomen, waarbij de Steinway vleugel een mooie warming-up krijgt voor de Pianomarathon! Rondom deze release zullen zij veelvuldig in de media te zien zijn, bij o.a. DWDD op 9 oktober.

De mooiste werkplekken

Door de week stroomt er weer andere energie door het gemaal, van vaste huurders en flexwerkers. Er zijn nog plekken voor zzp-ers die flexibel willen werken, met uitzicht op water en groen, heerlijke koffie en snel internet. Kom eens langs, een ochtend of middag proefdraaien kan ook!  Info werkplekken

Word NU lid (en ontvang 2 gratis consumpties)

Met een lidmaatschap á 50 euro kun je in het nieuwe seizoen twee middag- en twee avondconcerten bezoeken. En wel zo leuk: start je lidmaatschap meteen met een bezoek aan de Pianomarathon. Als je vóór 12 oktober lid wordt, ontvang je 2 consumpties gratis voor dit festival!
lidmaatschap
De Pianomarathon is een ode aan de Steinway vleugel die het Concertgemaal in bruikleen heeft gekregen van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.
Mede dank aan: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Hoogheemraadschap, Stadsdeel Noord, Stadsherstel Amsterdam, Bureau Broedplaatsen en Stichting Broedstraten.

Concertgemaal op Facebook       |       Doorsturen naar vriend 
 
email:
info@concertgemaal.nl

website:
www.concertgemaal.nl

 
adres:
Landsmeerderdijk 213
1035 PV Amsterdam-Noord

 
Klik hier om je account te verwijderen       |       Klik hier om je gegevens aan te passen