Copy
Zaterdag 12 februari vindt dan eindelijk het eerste concert van het nieuwe jaar plaats!

En verrassend genoeg door een heel ander gezelschap dan de laatste nieuwsbrief meldde, namelijk accordeon-duo TOEAC.  En hoewel ‘Het kleine café aan de haven’ hier ver te zoeken is ‘klinkt er toch muziek uit een deur die nog wijd open staat’. Nog even voor 25 man, maar toch: live muziek vanuit het Concertgemaal! U komt toch ook?
ZATERDAG 12 FEBRUARI, 20.00 UUR

TOEAC

Met een programma rondom Johann Sebastian Bach gaat een lang gekoesterde wens van Renée Bekkers en Pieternel Berkers in vervulling. Een belangrijk werk voor het duo is de Passacaglia en Fuga in C mineur van Johann Sebastian Bach. Deze compositie spelen zij al sinds jaar en dag en is één van hun favoriete stukken. Het beroemde Brandenburg Concerto nr. 3 plaatst het accordeon in een geheel ander licht. Waar de Passacaglia & Fuga als orgelwerk voor een grootse, serene, monumentale klank zorgt, klinkt het Brandenburg Concerto nr. 3 lichtvoetig en virtuoos waarbij de accordeons het kleurrijke orkestpalet perfect verklanken. Tot slot heeft componist Benjamin de Murashkin het nieuwe werk ’Suite Dreams’ gecomponeerd: een minimalistisch, verrassend stuk in een klassieke vorm.

Hier wordt iedereen alleen maar heel blij en tevree van.

info & tickets
VRIJDAG 4 MAART & ZATERDAG 5 MAART, 20.00 UUR

LONELY PIANO TWEEDAAGSE

Alle piano liefhebbers kunnen zich alvast verheugen op de Lonely Piano Tweedaagse op vrijdag 4 en zaterdag 5 maart!
Vrijdagavond bijt het aanstormende talent Manuel Sanguino het spits af met Prokofjev en Granados, gevolgd door de bescheiden meesterpianist Maurice Lammerts van Bueren die een keuze speelt uit de Mazurki van Chopin. In de Lonely Piano Bar kruipt daarna niemand minder dan Ernst Glerum achter de vleugel om improvisatorische hoogstandjes uit de toetsen te toveren.
De volgende dag wordt u door Aleksandra Tonelli getrakteerd op een onvervalst vleugje Buenos Aires om daarna met de allervriendelijkste pianogigant die we voor u konden strikken, Ramón Valle, door te reizen naar Cuba. Ernst Glerum zet u weer met beide benen op unieke Hollandse bodem.

info & tickets

Hopelijk tot snel weer in het Concertgemaal!
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Met dank aan: Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, Hoogheemraadschap, Stadsdeel Noord, Stadsherstel Amsterdam, Bureau Broedplaatsen en Stichting Broedstraten.

info@concertgemaal.nl
www.concertgemaal.nl

Het Concertgemaal
Landsmeerderdijk 213
1035 PV Amsterdam-Noord

gegevens aanpassen   |   uitschrijven van deze nieuwsbrief


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Het Concertgemaal · Landsmeerderdijk 213 · Amsterdam, 1035 PV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp