Copy
Zaterdag 16 oktober bent u weer allemaal van harte welkom in het Concertgemaal!

Dit keer bij een avondvullend concert met een korte pauze in het midden, zoals u dat bij ons gewend was. Om de vroege vogels én de late concertbezoekers van voorheen alle twee tegemoet te komen in deze nieuwe periode, beginnen onze concerten in oktober, november en december om 20.00 uur.

ZATERDAG 16 OKTOBER, 20.00 UUR
BELINFANTE KWARTET

Liefhebbers van het strijkkwartet, klassieke hits én van volksmuziek kunnen collectief hun hart ophalen bij het concert van het Belinfante Quartet. De vier musici van dit geweldige, grensverleggende kwartet verrassen u op een avond lievelingsmuziek in eigen arrangementen. Onder andere hoort u een nieuwe versie van Rossini’s Kyrie uit de Petite Messe Solennelle (u weet wel, deze), maar er staan ook composities van de middeleeuwse alleskunner Hildegard von Bingen (1098 -1179) op het programma en volksmuziek uit Schotland en Menorca, waar de roots liggen van respectievelijk violiste Fiona Robertson en cellist Pau Marquès i Oleo.

Het Belinfante Kwartet is opgericht in 2016 en heeft sindsdien in vliegende vaart door heel Nederland en Europa opgetreden, waaronder op de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam, het Tiberius Festival in Roemenië en het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Recent waren ze live op NPO Radio 4 te horen in de Spiegelzaal en speelden ze live tijdens Podium Witteman.

Een Schotse tip van de sluier licht u hier

Het Belinfante Kwartet bestaat uit:
Olivia Schepers  viool
Fiona Robertson  viool
Sophie Vroegop  altviool
Pau Marquès i Oleo  cello

info en tickets
 

ZATERDAG 20 NOVEMBER, 20.00 UUR
DUO BILITIS

Gelukkig wisten we Eva Tebbe (harp) en Ekatarina Levental (harp, mezzosopraan) nog net te strikken voor een afscheidsconcert in Amsterdam-Noord, want dit is het laatste seizoen dat dit wonderschone duo te zien en horen is op de podia. Daarna kunt u natuurlijk altijd nog een van de prachtige cd’s opzetten.

info en tickets
 
Allemaal naar het Concertgemaal!
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Met dank aan: Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, Hoogheemraadschap, Stadsdeel Noord, Stadsherstel Amsterdam, Bureau Broedplaatsen en Stichting Broedstraten.

info@concertgemaal.nl
www.concertgemaal.nl

Het Concertgemaal
Landsmeerderdijk 213
1035 PV Amsterdam-Noord

gegevens aanpassen   |   uitschrijven van deze nieuwsbrief


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Het Concertgemaal · Landsmeerderdijk 213 · Amsterdam, 1035 PV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp