Copy

Echt koud wil het maar niet worden, om van een Russische winter nog maar te zwijgen. Een goede reden om weer eens een tochtje naar het Concertgemaal te wagen! Deze tot nu toe grijze winterperiode krijgt een Russisch lichtpuntje van wereldformaat, want het TRPTK Trio is zaterdag 15 februari bij ons te gast!
 

15 FEBRUARI
TRPTK TRIO

 

De in Moskou geboren -en in Amsterdam wonende- pianiste Nadezda Filippova speelt niet alleen van jongs af aan in de grote zalen van Europa en Rusland, maar wil overal jong en oud met klassieke muziek in aanraking brengen. Dus tussen concerten in het Konzerthaus in Berlijn en het Concertgebouw in Amsterdam door, organiseert ze haar eigen soirée in Theater de Roode Bioscoop en speelt nu dus ook in ons Concertgemaal.
In haar kielzog neemt ze twee zielsverwanten van het hoogste niveau mee: violiste Anna Lipkind-Mazor en celliste Maya Fridman, ook alle twee afkomstig uit Moskou.
Hun carrières legden ze onafhankelijk van elkaar af, maar ze vonden elkaar weer in Amsterdam. Ze bleken dezelfde taal te spreken.
Onlangs richtten deze drie voormalige wonderkinderen het TRPTK-trio op, waarmee ze met name 20e- en 21e-eeuwse muziek spelen. Naast onder andere het pianotrio no. 2 van Shostakovitsj en Kaddish van Ravel, spelen zij ook nieuw werk van Maxim Shalygin.
Bereidt u dus voor op een gloedvolle februariavond!
 

INFO & TICKETS >>

ZA 14 MAART
DUO EBANO

 

En alvast een maartse tip: Marco Danesi (klarinet) en Paolo Gorini (piano) vormen samen Duo Ebano. Ze zijn geselecteerd als Dutch Classical Talent en rekken het standaardrepertoire voor klarinet en piano lekker op met naast werk van Brahms en Debussy ook stukken van Frank Zappa en Chick Corea.
Zaterdag 14 maart in het Concertgemaal te zien en horen en vooral: niet te missen!
 

INFO & TICKETS >>
Wilt u met korting naar onze concerten? Koop dan een strippenkaart!
Bekijk hier het hele programma
Heel graag tot ziens in het Concertgemaal!
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Met dank aan: Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, Hoogheemraadschap, Stadsdeel Noord, Stadsherstel Amsterdam, Bureau Broedplaatsen en Stichting Broedstraten.

info@concertgemaal.nl
www.concertgemaal.nl

Het Concertgemaal
Landsmeerderdijk 213
1035 PV Amsterdam-Noord

gegevens aanpassen   |   uitschrijven van deze nieuwsbrief


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Het Concertgemaal · Landsmeerderdijk 213 · Amsterdam, 1035 PV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp